Csodás, gesztenyekrémes süti - Az alapja pihe-puha piskóta
A gesztenyés piskóta mindig trendi, főleg, ha ilyen fantasztikus, tejszínes krémmel töltöd meg.
Az ősz és a tél nagy kedvence a gesztenyés piskóta. Felejtsd el a nehéz, tömény, egyenízű krémeket, próbáld ki inkább ezt a tölteléket! Ha a bolti helyett frissen főtt vagy sült gesztenyéből készíted, még finomabb lesz. Tortaformában sütve, ízlésesen díszítve igazán ünnepi édesség.

Gesztenyekrémes süti
Hozzávalók 16 szelethez
Tésztához
- 10 dkg vaj
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 dl habtejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 1 csomag habfixáló
- rumaroma
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájukat egyesével rakd a vajas masszához. Adagold hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egyengesd egy kivajazott, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor jól feljön a tészta, szép aranybarna, és már kezd elválni az edény falától, végezz tűpróbát. Ha a piskótába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.
A krémhez a gesztenyemasszát villával törd össze, keverd bele a cukrot és a rumaromát. A tejszínt öntsd egy tálba, és kezdd verni. Kicsit később rakd hozzá a habfixálót és a zselatint. Óvatosan vegyítsd a cukros gesztenyemasszával. A kihűlt piskótát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Egyengesd el, majd díszítsd gesztenyével, magvakkal, esetleg csokimázzal. Meleg vízbe mártott késsel óvatosan szeleteld fel.
