Egészben sült, fűszervajas csirke: kívül ropogós, belül omlós
Fantasztikus, hogy mit tesz a fűszervaj a sült csirkével: a hús még zamatosabb, a bőre pedig ropogósabb, fényesebb lesz!

Egészben sült, fűszervajas csirke: kívül ropogós, belül omlós
Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

Göndör haj, egy éjszaka alatt: természetes hatású loknik, hőhatás nélkül »

A 74 éves modell ma is gyönyörű: ennyit változott a 60-as évek óta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már a látványa is elcsábít, hát még az íze. A saját készítésű fűszervajtól a sült csirke elképesztően zamatos lesz! Jó benne, hogy olyan fűszereket teszel bele, amilyeneket csak szeretnél. Így örökre elfelejtheted az ízfokozókkal teli, bolti keverékeket. A sült csirke nem szárad ki, és nagyon omlós lesz.

Fűszervajas sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db csirke
  • 15 dkg vaj
  • 5 szál petrezselyem
  • 4 ág rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy késes aprítógépbe, add hozzá a megpucolt fokhagymagerezdeket, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a petrezselymet, és pépesítsd. Keverj hozzá ízlés szerint sót. A csirkét tisztítsd meg, mosd meg alaposan, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be kívül-belül, majd rakd rá egy csirkesütőre vagy akár kuglófformára. Kend be jól a fűszervajjal, óvatosan nyúlj be a bőre alá is, majd tedd előmelegített sütőbe.

Süsd 170 fokon bő egy, másfél órán át. Közben forgasd, és locsolgasd a saját szaftjával, így mindenhol ropogósra sül. Amikor már puha, vedd ki a sütőből, majd hagyd legalább 10 percig pihenni, utána vágd csak fel.

Egy profi csirkesütő lehetővé teszi, hogy a hús mindenhol egyformán süljön, a bőr pedig az egész csirkén ugyanolyan ropogós legyen. A tökéletes végeredményhez mindenképpen érdemes beszerezni egy csirkesütőt.
Ezt is szeretjük