Egészben sült, fűszervajas csirke: kívül ropogós, belül omlós
Fantasztikus, hogy mit tesz a fűszervaj a sült csirkével: a hús még zamatosabb, a bőre pedig ropogósabb, fényesebb lesz!

Egészben sült, fűszervajas csirke: kívül ropogós, belül omlós
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

A babaolaj nemcsak a bőrödön csodaszer: zseniális tippek a használatára »

Aszimmetrikus ajkak: így sminkelj, hogy arányosak legyenek »

Az 54 éves modell alakja akár egy húszévesé: Elle Macpherson ilyen csinos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már a látványa is elcsábít, hát még az íze. A saját készítésű fűszervajtól a sült csirke elképesztően zamatos lesz! Jó benne, hogy olyan fűszereket teszel bele, amilyeneket csak szeretnél. Így örökre elfelejtheted az ízfokozókkal teli, bolti keverékeket. A sült csirke nem szárad ki, és nagyon omlós lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db csirke
  • 15 dkg vaj
  • 5 szál petrezselyem
  • 4 ág rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy késes aprítógépbe, add hozzá a megpucolt fokhagymagerezdeket, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a petrezselymet, és pépesítsd. Keverj hozzá ízlés szerint sót. A csirkét tisztítsd meg, mosd meg alaposan, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be kívül-belül, majd rakd rá egy csirkesütőre vagy akár kuglófformára. Kend be jól a fűszervajjal, óvatosan nyúlj be a bőre alá is, majd tedd előmelegített sütőbe.

Süsd 170 fokon bő egy, másfél órán át. Közben forgasd, és locsolgasd a saját szaftjával, így mindenhol ropogósra sül. Amikor már puha, vedd ki a sütőből, majd hagyd legalább 10 percig pihenni, utána vágd csak fel.

Egy profi csirkesütő lehetővé teszi, hogy a hús mindenhol egyformán süljön, a bőr pedig az egész csirkén ugyanolyan ropogós legyen. A tökéletes végeredményhez mindenképpen érdemes beszerezni egy csirkesütőt.
Ezt is szeretjük