Egészben sült, fűszervajas csirke: kívül ropogós, belül omlós
Fantasztikus, hogy mit tesz a fűszervaj a sült csirkével: a hús még zamatosabb, a bőre pedig ropogósabb, fényesebb lesz!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Már a látványa is elcsábít, hát még az íze. A saját készítésű fűszervajtól a sült csirke elképesztően zamatos lesz! Jó benne, hogy olyan fűszereket teszel bele, amilyeneket csak szeretnél. Így örökre elfelejtheted az ízfokozókkal teli, bolti keverékeket. A sült csirke nem szárad ki, és nagyon omlós lesz.
Fűszervajas sült csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db csirke
- 15 dkg vaj
- 5 szál petrezselyem
- 4 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- só
Elkészítés:
A vajat rakd egy késes aprítógépbe, add hozzá a megpucolt fokhagymagerezdeket, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a petrezselymet, és pépesítsd. Keverj hozzá ízlés szerint sót. A csirkét tisztítsd meg, mosd meg alaposan, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be kívül-belül, majd rakd rá egy csirkesütőre vagy akár kuglófformára. Kend be jól a fűszervajjal, óvatosan nyúlj be a bőre alá is, majd tedd előmelegített sütőbe.
Süsd 170 fokon bő egy, másfél órán át. Közben forgasd, és locsolgasd a saját szaftjával, így mindenhol ropogósra sül. Amikor már puha, vedd ki a sütőből, majd hagyd legalább 10 percig pihenni, utána vágd csak fel.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept