Képeken a legfinomabb fűszeres húsok
Ha te sem tudsz létezni az omlós csirkefalatkák, netán egy félig átsült bélszín nélkül, akkor kattintsd végig galériánkat!
- Debreceni Andi
- 2012.01.20.
Dia
Marhaszeletek zöldségágyon
A marhahús különleges ízvilágát remekül kihozzák a különféle zöldséges köretek. Egy kis spárga, hagyma vagy vajban sült zöldbab isteni mellé.
Kapcsolódó cikk:
Omlós marhaszelet spárgával »
Dia
Ropogós, pikáns csirke
Kedveled a kínai konyha ízvilágát? Akkor játssz kedvedre a méz, fokhagyma és szójaszósz különleges keverékével. Mintha egy autentikus étteremben rendeltél volna.
Kapcsolódó cikk:
Ropogós mézes-fokhagymás csirke »
Dia
Omlós kacsasült
A kacsacomb akkor az igazi, ha a külseje piros és ropogós, ezzel szemben belül egészen omlós. A titok nyitja a sütés közbeni locsolgatásban rejlik, ez adja meg kívánt állagot.
Kapcsolódó cikk:
Így lesz tökéletes a sült kacsacomb »
Dia
Roston sült lazac
A lazac nem csak azért kedvelt, mert szálkától mentes, hanem azért is mert gyorsan átsül és rendkívül finom. Roston sütve ráadásul még inkább omlóssá válik.
Kapcsolódó cikkek:
Roston sült lazac pirított baconszalonnával »
Dia
Omlós marhasült
A marhahús akkor jó, ha még rószaszín, ugyanakkor nem száraz és lehetőleg nem is vérzik. Ráadásul ha csak éppen néhány fűszerrel szórod meg, akkor is egészen különleges.
Kapcsolódó cikkek:
Omlós marhasült sütőben sütve »
Dia
Zöldséges csirke
A gyors vacsora nyitja az egyszerű hozzávalókban rejlik. Az apró darabokra vágott csirkemellet remekül feldobják a zöldségek, nem csak színvilágban, de ízben is.
Kapcsolódó cikk:
Gyors zöldséges csirke »
Dia
Pörkölt
Igazi hazai specialitás a pörkölt, amit sertésből, csirkéből de akár vadhúsból is csinálhatsz. Télen a tűzhelyen, nyáron akár a szabadban is elkészítheted, így még nagyobb ízélményben lehet részed.
Kapcsolódó cikkek:
Szaftos, magyaros fácánpörkölt »
Malacpörkölt hideg estékre »
Dia
Sajttal töltve
Habár a sajttal töltött pulykamellet már kész, mirelit formában is megveheted, mégis az az igazi, ha magad készíted. Nem beszélve arról, hogy így a sajt mellé más alapanyagokat is felhasználhatsz, például sonkadarabokat vagy spenótot.
Kapcsolódó cikk:
Ínycsiklandó sajttal töltött pulykamell »
Dia
Tepsis sült
A tepsiben sült húsokban az a legjobb, hogy amíg odabent érlelődnek a sütőben, addig elmosogathatsz vagy éppen a köretet is összedobhatod.
Kapcsolódó cikkek:
Isteni tepsis sült 30 perc alatt »
Dia
Csirke másképp
A csirke száraz húsát feldobhatod, ha nem csak szimplán megsütöd, hanem grillezed vagy roston sütöd. Ha előtte fűszeres pácba áztatod, igazi ínyenc különlegességet kpasz végeredményül.
Kapcsolódó cikkek:
Omlós töltött csirkecomb »
Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez »
Dia
Bélszín
A bélszín elkészítése nem nagy ördöngösség, csak arra ügyelj, hogy jó minőségű húst vásárolj. Ha valami különlegessel rukkolnál elő, akkor bátran nyúlhatsz hozzá!
Kapcsolódó cikkek:
Omlós bélszínérmék »
Dia
Tölltött malachús
A töltött húsokban az a legjobb, hogy tulajdonképpen bármivel gazdagíthatod őket. Ha már megvan a töltelék, csak egyszerűen tekercseld fel és már kész is a különleges fogás.
Kapcsolódó cikkek:
Töltött malachús »