Fűszeres fasírtgolyók, nem hétköznapi módra
Ha már unod a sima fasírtot a hétvégi ebédnél, akkor készítsd el fűszerekkel jócskán gazdagított változatunkat. Krumplipürével tálalva fenséges.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagymama fasírtjához nincs fogható, de azért nem árt, ha te is megpróbálkozol egy igazán különleges változattal.

A következő fűszeres húsgolyók elkészítése igazán egyszerű, ráadásul gyorsan összedobhatóak, így kitűnőek a hétvégi össznépi ebédhez! Ha már unod a sima fasírtot, akkor próbáld ki receptünket!

Fűszeres fasírtgolyók

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál őrölt kömény
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál só
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj
  • pici bors

A tejbe áztasd bele a zsemlét, időnként nyomkodd meg alaposan, hogy minél jobban magába szívja a tejet. A vörös- és fokhagymát reszeld le, és kevés olajon dinszteld meg.

A darált húst a hagymákkal, a tojásokkal és az alaposan kinyomkodott zsemlével keverd össze, majd fűszerezd.

Ha nagyon puha a massza, akkor szórj bele zsemlemorzsát, és azzal dolgozd össze. Az összegyúrt fasírtból formázz kisebb golyókat - akár be is panírozhtaod őket -, majd felhevített olajban süsd ki őket.

OLVASD EL EZT IS!

karaj3
  • sertéshús
  • húsételek

Lacipecsenye

Ezt is szeretjük