Fűszeres fasírtgolyók, nem hétköznapi módra

Ha már unod a sima fasírtot a hétvégi ebédnél, akkor készítsd el fűszerekkel jócskán gazdagított változatunkat. Krumplipürével tálalva fenséges.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagymama fasírtjához nincs fogható, de azért nem árt, ha te is megpróbálkozol egy igazán különleges változattal.

A következő fűszeres húsgolyók elkészítése igazán egyszerű, ráadásul gyorsan összedobhatóak, így kitűnőek a hétvégi össznépi ebédhez! Ha már unod a sima fasírtot, akkor próbáld ki receptünket!

Fűszeres fasírtgolyók

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál őrölt kömény
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál só
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj
  • pici bors

A tejbe áztasd bele a zsemlét, időnként nyomkodd meg alaposan, hogy minél jobban magába szívja a tejet. A vörös- és fokhagymát reszeld le, és kevés olajon dinszteld meg.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A darált húst a hagymákkal, a tojásokkal és az alaposan kinyomkodott zsemlével keverd össze, majd fűszerezd.

Ha nagyon puha a massza, akkor szórj bele zsemlemorzsát, és azzal dolgozd össze. Az összegyúrt fasírtból formázz kisebb golyókat - akár be is panírozhtaod őket -, majd felhevített olajban süsd ki őket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

karaj3
  • sertéshús
  • húsételek

Lacipecsenye

Ezt is szeretjük