10 perces, diétás, mégis laktató vacsora: fűszeres, sült tofu salátaágyon
Ha vitamindús, ugyanakkor diétás fogásra vágysz, a sült tofu kitűnő választás.

- Vidám nyári felsők 10 ezer forint alatt: kánikulabarát, csinos fazonok, melyek a laza szetteket is nőies szintre emelik »
- 11 arckontúr-feszesítő gyakorlat toka ellen: ezeket a pontokat stimuláld, hogy eltűnjön a zsírpárna »
- A ’80-as évek legmenőbb trendje volt, és visszatért a feledés homályából: a válltömés felemelkedése és ragyogása »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
A lágy belsejű, finoman fűszerezett, ropogós kérgűre sütött tofu az egyik legjobb dolog, ami az ember fogai közé kerülhet. Akkor is, ha történetesen inkább húsevő. Könnyű vacsorának pont úgy megfelel, mint köretnek saláták, sült zöldségek mellé. Ráadásul fogyókúrázóknak is remek választás.
Fűszeres, sült tofu
Hozzávalók 2 személyre
- 25 dkg natúr tofu
- 50 ml szójaszósz
- 2 evőkanál frissen préselt citromlé
- 2 kiskanál barna cukor
- 2 kiskanál szezámmag (opcionális)
- 2 darab mogyoróhagyma aprítva
A salátaágyhoz
- 0.5 fej fejes saláta
- pritaminpaprika
- édesburgonya
- brokkoli
- lime (opcionális)
- dió (opcionális)
Elkészítés:
A tofutömböket vízszintesen vágd félbe, majd tedd szűrőbe. Pihentesd 30 percen keresztül, vagy, amíg teljesen lecsöpögnek. Keverd össze a szójaszószt, a citromlevet, a barna cukrot és a szezámolajat, majd forgasd a pácba a kipréselt tofut.
Hagyd állni minimum 10 percen keresztül, vagy, amíg a páclé felszívódik. Előmelegített grillsütőben vagy grillfokozaton süsd a tofu mindkét oldalát körülbelül 5 percig. Tálald pirított szezámmaggal, ízletes salátaágyon. Tipp: gyorsabban lecsepegtetheted a tofut, ha felszeletelés után egy-egy papírtörlőt helyezel a tetejére és az aljára.
A salátához alaposan tisztítsd meg a zöldségeket: a brokkolit szedd rózsákra, és főzd puhára, az édesburgonyát pedig ízlés szerint szeleteld fel, és 170 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, olívaolajjal enyhén meglocsolt tepsiben 30-40 perc alatt süsd meg. Az elkészült krumplit szezámmaggal is megszórhatod, ettől még ízletesebb lesz.
A fejessalátát tépkedd leveleire, a pritaminpaprikát pedig vágd csíkokra. Ízlésesen rendezd el őket egy tálon, majd erre jöhet a tofu. Utóbbit szintén megszórhatod szezámmaggal, a tálat pedig színesítheted lime-karikákkal és dióval.

Még több recept