10 perces, diétás, mégis laktató vacsora: fűszeres, sült tofu salátaágyon
Ha vitamindús, ugyanakkor diétás fogásra vágysz, a sült tofu kitűnő választás.

10 perces, diétás, mégis laktató vacsora: fűszeres, sült tofu salátaágyon
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

A pöttyös minta a nyári szezon nagy befutója: így viseld, hogy nőies legyen! »

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

Kényelmes és ultranőies szandálok 10 ezer forint alatt: a nyári szezon legdivatosabb fazonjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lágy belsejű, finoman fűszerezett, ropogós kérgűre sütött tofu az egyik legjobb dolog, ami az ember fogai közé kerülhet. Akkor is, ha történetesen inkább húsevő. Könnyű vacsorának pont úgy megfelel, mint köretnek saláták, sült zöldségek mellé. Ráadásul fogyókúrázóknak is remek választás. 

Fűszeres, sült tofu

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg natúr tofu
  • 50 ml szójaszósz
  • 2 evőkanál frissen préselt citromlé
  • 2 kiskanál barna cukor
  • 2 kiskanál szezámmag (opcionális)
  • 2 darab mogyoróhagyma aprítva

A salátaágyhoz

  • 0.5 fej fejes saláta
  • pritaminpaprika
  • édesburgonya
  • brokkoli
  • lime (opcionális)
  • dió (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tofutömböket vízszintesen vágd félbe, majd tedd szűrőbe. Pihentesd 30 percen keresztül, vagy, amíg teljesen lecsöpögnek. Keverd össze a szójaszószt, a citromlevet, a barna cukrot és a szezámolajat, majd forgasd a pácba a kipréselt tofut.

 

Hagyd állni minimum 10 percen keresztül, vagy, amíg a páclé felszívódik. Előmelegített grillsütőben vagy grillfokozaton süsd a tofu mindkét oldalát körülbelül 5 percig. Tálald pirított szezámmaggal, ízletes salátaágyon. Tipp: gyorsabban lecsepegtetheted a tofut, ha felszeletelés után egy-egy papírtörlőt helyezel a tetejére és az aljára.
 

A salátához alaposan tisztítsd meg a zöldségeket: a brokkolit szedd rózsákra, és főzd puhára, az édesburgonyát pedig ízlés szerint szeleteld fel, és 170 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, olívaolajjal enyhén meglocsolt tepsiben 30-40 perc alatt süsd meg. Az elkészült krumplit szezámmaggal is megszórhatod, ettől még ízletesebb lesz.

 

A fejessalátát tépkedd leveleire, a pritaminpaprikát pedig vágd csíkokra. Ízlésesen rendezd el őket egy tálon, majd erre jöhet a tofu. Utóbbit szintén megszórhatod szezámmaggal, a tálat pedig színesítheted lime-karikákkal és dióval.

Ezt is szeretjük