Így készül a tökéletes sajtfondü: a titok a fűszerezésben rejlik

A hosszas kísérletezgetésnek véget vethetsz: a kezedbe adjuk a tökéletes receptet a hideg estékre.

Fűszeres sajtfondü
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A fondü tulajdonképpen egy végtelenül sokféleképpen variálható, meleg sajtmártás, amit mindenki a saját szája íze szerint alakíthat. Egy összetevőt azonban vétek kifelejteni: ez pedig nem más, mint az őrölt szerecsendió. Az alapot képező sajt sem mindegy, a tradicionális fondü a svájci ementáliból készül, de a különböző típusok keverésével pikáns és ínycsiklandó ízhatást érhetsz el. 

Fűszeres sajtfondü

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 gramm reszelt gruyere sajt
  • 250 gramm reszelt ementáli sajt
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 1.5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kupak cseresznyepálinka (elhagyható)
  • 0.25 teáskanál szerecsendió (őrölt)
  • 0.25 teáskanál fehérbors
  • ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál mustármagpor
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban nem túl magas lángon olvaszd össze a sajtot a többi hozzávalóval, a folyékonyak kivételével. Amikor már majdnem folyik a sajt is, keverd hozzá a bort és a pálinkát, majd az egészet lassú tűzön forrald össze. Tejszínnel lehet lágyítani az ízeken, ha túl intenzív lenne, a sózással viszont óvatosan, hiszen a sajtok magukban is elég sósak. 

 

Tálaláshoz friss kenyeret, zöldségeket, de tortillachipset is felszolgálhatsz.

Ezt is szeretjük