Így készül a tökéletes sajtfondü: a titok a fűszerezésben rejlik
A hosszas kísérletezgetésnek véget vethetsz: a kezedbe adjuk a tökéletes receptet a hideg estékre.
A fondü tulajdonképpen egy végtelenül sokféleképpen variálható, meleg sajtmártás, amit mindenki a saját szája íze szerint alakíthat. Egy összetevőt azonban vétek kifelejteni: ez pedig nem más, mint az őrölt szerecsendió. Az alapot képező sajt sem mindegy, a tradicionális fondü a svájci ementáliból készül, de a különböző típusok keverésével pikáns és ínycsiklandó ízhatást érhetsz el.
Fűszeres sajtfondü
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm reszelt gruyere sajt
- 250 gramm reszelt ementáli sajt
- 2.5 dl száraz fehérbor
- 1.5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 kupak cseresznyepálinka (elhagyható)
- 0.25 teáskanál szerecsendió (őrölt)
- 0.25 teáskanál fehérbors
- ízlés szerint só
- 0.5 teáskanál mustármagpor
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Egy fazékban nem túl magas lángon olvaszd össze a sajtot a többi hozzávalóval, a folyékonyak kivételével. Amikor már majdnem folyik a sajt is, keverd hozzá a bort és a pálinkát, majd az egészet lassú tűzön forrald össze. Tejszínnel lehet lágyítani az ízeken, ha túl intenzív lenne, a sózással viszont óvatosan, hiszen a sajtok magukban is elég sósak.
Tálaláshoz friss kenyeret, zöldségeket, de tortillachipset is felszolgálhatsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept