Így készül a tökéletes sajtfondü: a titok a fűszerezésben rejlik
A hosszas kísérletezgetésnek véget vethetsz: a kezedbe adjuk a tökéletes receptet a hideg estékre.

Így készül a tökéletes sajtfondü: a titok a fűszerezésben rejlik
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fondü tulajdonképpen egy végtelenül sokféleképpen variálható, meleg sajtmártás, amit mindenki a saját szája íze szerint alakíthat. Egy összetevőt azonban vétek kifelejteni: ez pedig nem más, mint az őrölt szerecsendió. Az alapot képező sajt sem mindegy, a tradicionális fondü a svájci ementáliból készül, de a különböző típusok keverésével pikáns és ínycsiklandó ízhatást érhetsz el. 

Fűszeres sajtfondü

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 gramm reszelt gruyere sajt
  • 250 gramm reszelt ementáli sajt
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 1.5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kupak cseresznyepálinka (elhagyható)
  • 0.25 teáskanál szerecsendió (őrölt)
  • 0.25 teáskanál fehérbors
  • ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál mustármagpor
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban nem túl magas lángon olvaszd össze a sajtot a többi hozzávalóval, a folyékonyak kivételével. Amikor már majdnem folyik a sajt is, keverd hozzá a bort és a pálinkát, majd az egészet lassú tűzön forrald össze. Tejszínnel lehet lágyítani az ízeken, ha túl intenzív lenne, a sózással viszont óvatosan, hiszen a sajtok magukban is elég sósak. 

 

Tálaláshoz friss kenyeret, zöldségeket, de tortillachipset is felszolgálhatsz.

Ezt is szeretjük