Sűrű, zamatos fügelekvár mézédes, friss fügéből: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb
Az édes, fűszeres fügelekvár egyedülálló ízével tökéletesen illik édes vagy sós ételekhez, így sütikhez, pogácsához, sajthoz, sőt kenyérre is.

fugelekvar
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A füge az egyik legédesebb gyümölcs, ami már nálunk sem számít kuriózumnak. Kényes gyümölcs, amit éretten érdemes megvásárolni, a fonnyadt, puha fügét azonban ne vedd meg. Könnyen isteni, fűszeres lekvárt készíthetsz belőle, amit aztán édes és sós ételek mellé is fogyaszthatsz. 

Fűszeres fügelekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg füge
  • 1.2 kg cukor
  • 0.5 dl citromlé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Az érett fügéket alaposan mosd meg, hámozd meg, a végeket távolítsd el, és rakd egy akkora lábosba, hogy a gyümölcsök kényelmesen elférjenek benne. Szórd rá a kétféle cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért, öntsd hozzá a citrom levét, majd hagyd állni egy órát. 

Pihentetést követően főzd körülbelül 50-60 percig. Alkalmanként keverd meg a lekvárt, mert könnyen leég. Amikor már jó sűrű, szedd sterilizált üvegekbe, zárd le légmentesen, és tedd plédek közé. Amikor az üvegek kihűlnek, pakold száraz, hűvös helyre. 
A fügét érdemes sajttal is kipróbálni. A sós és az édes ízek csodás kombinációja ez a recept. 

Ezt is szeretjük