Sűrű, zamatos fügelekvár mézédes, friss fügéből: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb

Az édes, fűszeres fügelekvár egyedülálló ízével tökéletesen illik édes vagy sós ételekhez, így sütikhez, pogácsához, sajthoz, sőt kenyérre is.

fugelekvar
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A füge az egyik legédesebb gyümölcs, ami már nálunk sem számít kuriózumnak. Kényes gyümölcs, amit éretten érdemes megvásárolni, a fonnyadt, puha fügét azonban ne vedd meg. Könnyen isteni, fűszeres lekvárt készíthetsz belőle, amit aztán édes és sós ételek mellé is fogyaszthatsz. 

Fűszeres fügelekvár

Hozzávalók

  • 2 kg füge
  • 1.2 kg cukor
  • 0.5 dl citromlé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Az érett fügéket alaposan mosd meg, hámozd meg, a végeket távolítsd el, és rakd egy akkora lábosba, hogy a gyümölcsök kényelmesen elférjenek benne. Szórd rá a kétféle cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért, öntsd hozzá a citrom levét, majd hagyd állni egy órát. 

Pihentetést követően főzd körülbelül 50-60 percig. Alkalmanként keverd meg a lekvárt, mert könnyen leég. Amikor már jó sűrű, szedd sterilizált üvegekbe, zárd le légmentesen, és tedd plédek közé. Amikor az üvegek kihűlnek, pakold száraz, hűvös helyre. 
A fügét érdemes sajttal is kipróbálni. A sós és az édes ízek csodás kombinációja ez a recept. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük