Fűszeres, puha, banános süti: csak keverd össze a hozzávalókat

Az illatos, zamatos, kevert tészta tetején sült banándarabok olyan csábítóak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebbe az egyszerű, mindenféle finom fűszerrel megbolondított, kevert sütibe jól jönnek a kissé érettebb, barnulásnak indult banánok is. A gyümölcs miatt finom puha lesz, és napokig nem szárad ki. Ha fontos szempont az egyszerűség, akkor is bátran próbáld ki ezt az édességet. 

bananos-suti-recept

Fűszeres, banános süti

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg joghurt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 4 db banán
  • 20 dkg barna cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A legérettebb banánt törd össze villával. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, amikor jó krémes, fokozatosan add hozzá a tojásokat, a joghurtot, a banánt, és finoman keverd össze. Keverd össze a lisztet, a darált vagy kis darabokra vágott diót, a fahéjat, a szegfűszeget, a szódabikarbónát, majd forgasd a tojásos masszához.
 

Egy kenyérformát vagy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. A maradék három banánt függőlegesen vágd félbe, és rakd a massza tetejére. Told a sütőbe, és 170 fokon süsd meg 45 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tésztát üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. 

bananos-kevert-suti-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük