Fűszeres, puha, banános süti: csak keverd össze a hozzávalókat
Az illatos, zamatos, kevert tészta tetején sült banándarabok olyan csábítóak!
Ebbe az egyszerű, mindenféle finom fűszerrel megbolondított, kevert sütibe jól jönnek a kissé érettebb, barnulásnak indult banánok is. A gyümölcs miatt finom puha lesz, és napokig nem szárad ki. Ha fontos szempont az egyszerűség, akkor is bátran próbáld ki ezt az édességet.
Fűszeres, banános süti
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg joghurt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 4 db banán
- 20 dkg barna cukor
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A legérettebb banánt törd össze villával. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, amikor jó krémes, fokozatosan add hozzá a tojásokat, a joghurtot, a banánt, és finoman keverd össze. Keverd össze a lisztet, a darált vagy kis darabokra vágott diót, a fahéjat, a szegfűszeget, a szódabikarbónát, majd forgasd a tojásos masszához.
Egy kenyérformát vagy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. A maradék három banánt függőlegesen vágd félbe, és rakd a massza tetejére. Told a sütőbe, és 170 fokon süsd meg 45 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tésztát üresen húzod ki, vedd ki a sütőből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció