Szilveszteri kocsonya sok füstölt hússal: a legtöbben ezeket hibázzák el
A főzési időn nem szabad rövidíteni a kocsonyánál.

Szilveszteri kocsonya sok füstölt hússal: a legtöbben ezeket hibázzák el
Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

7 szépségtrend, ami nagyon erős lesz 2019-ben: készülj fel a változásra! »

A bézs szövetkabát népszerűbb, mint valaha: tavasszal így fogjuk viselni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kocsonya titka minden család szakácskönyvében más és más: az igazság azonban az, hogy nem a fokhagyma, és nem a főzési idő az elsődleges, hanem a leves beltartalma. Mindenki rajong a gazdag, sok hússal készült ételért, de ahhoz, hogy az állag is tökéletes legyen, ne felejtsd ki a bőrös-csontos hozzávalókat se, ugyanis ezek szolgáltatják a szilárdságért felelős kollagén jó részét. 

Füstölt húsos kocsonya

Hozzávalók 7 személyre:

  • 1 darab füstölt csülök
  • 1 darab füstölt köröm
  • 25 dekagramm nyers bőr
  • 0.5 darab nyers csülök
  • 25 dekagramm füstölt sonka
  • 0.5 mokkáskanál őrölt bors
  • 10 szem szemes bors
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab kisebb krumpli
Recept idők

Elkészítés:

A tökéletes kocsonyát már előző este el kell kezdeni készíteni. A feldarabolt húsokat egy éjszakán keresztül áztasd, majd másnap alaposan tisztítsd meg őket, különös tekintettel a nyers bőrre. Majd áztasd még fél órán keresztül, langyos vízben. 

 

Egy nagy fazékban, ami legalább ötliterest jelent, tedd fel főni annyi vízben a húsokat, hogy az bőven ellepje őket. Forrás után szedd le a habot, fűszerezd, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Ezután egy hosszú pihenés következik, ugyanis legalább három órán keresztül főnie kell. Ha letelt az idő, merőkanállal tányérba merve, a hűtőben dermeszd szilárddá. Ha nem akar zselés állagúvá válni, ne riadj vissza a további főzéstől, és tedd vissza a tűzhelyre még egy órára. Teheted csinos tálkába is, amiből utána kifordítod a tányérra.

Ezt is szeretjük