Szilveszteri kocsonya sok füstölt hússal: a legtöbben ezeket hibázzák el
A főzési időn nem szabad rövidíteni a kocsonyánál.


- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A kocsonya titka minden család szakácskönyvében más és más: az igazság azonban az, hogy nem a fokhagyma, és nem a főzési idő az elsődleges, hanem a leves beltartalma. Mindenki rajong a gazdag, sok hússal készült ételért, de ahhoz, hogy az állag is tökéletes legyen, ne felejtsd ki a bőrös-csontos hozzávalókat se, ugyanis ezek szolgáltatják a szilárdságért felelős kollagén jó részét.
Füstölt húsos kocsonya
Hozzávalók 7 személyre:
- 1 darab füstölt csülök
- 1 darab füstölt köröm
- 25 dekagramm nyers bőr
- 0.5 darab nyers csülök
- 25 dekagramm füstölt sonka
- 0.5 mokkáskanál őrölt bors
- 10 szem szemes bors
- 1 darab vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab kisebb krumpli
Elkészítés:
A tökéletes kocsonyát már előző este el kell kezdeni készíteni. A feldarabolt húsokat egy éjszakán keresztül áztasd, majd másnap alaposan tisztítsd meg őket, különös tekintettel a nyers bőrre. Majd áztasd még fél órán keresztül, langyos vízben.
Egy nagy fazékban, ami legalább ötliterest jelent, tedd fel főni annyi vízben a húsokat, hogy az bőven ellepje őket. Forrás után szedd le a habot, fűszerezd, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Ezután egy hosszú pihenés következik, ugyanis legalább három órán keresztül főnie kell. Ha letelt az idő, merőkanállal tányérba merve, a hűtőben dermeszd szilárddá. Ha nem akar zselés állagúvá válni, ne riadj vissza a további főzéstől, és tedd vissza a tűzhelyre még egy órára. Teheted csinos tálkába is, amiből utána kifordítod a tányérra.

Még több recept