A legfinomabb francia almás süti
Párizsban így csinálják
A francia almás süti vagy galette nagyon hasonlít a mi piténkre. Elkészítése nem nagy kihívás.

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat a diabétesz - Így tehetsz a kialakulása ellen (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Nem kell többé macerálni a mentes étrendekkel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

beauty and style

A női intimtájék ápolása új szintre lép: egyelőre nevetségesnek tűnik a vaginafiatalító szérum »

Idd ezt minden reggel, és garantáltan beindul a fogyás! »

Isteni tea az édes álomért: idd ezt lefekvés előtt, és hamarabb elalszol »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia almás süti egy rusztikus, különleges formájú édesség, kissé fanyar töltelékkel. Elsősorban koronára emlékeztető külseje miatt a királyok desszertjének is tartották. Bármilyen idénygyümölccsel megtöltheted.

Hozzávalók 4 darabhoz:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 4 alma
  • 12 dkg cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál örölt szerecsendió
  • csipet só

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a csipet sóval, majd morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tejfölt kanalanként adagold hozzá, mert lehet, hogy kevesebbre lesz szükséged. Ha a tészta jól összeáll és rugalmas, csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe egy órára.

Közben készítsd el a tölteléket. Az almát pucold meg, majd vágd cikkekre. Keverd össze a cukorral, a frissen facsart citromlével, a fahéjjal, a szerecsendióval, a sóval és a kukoricakeményítővel.

Pihentetés után a tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra. Ezután vágj ki belőle négy egyforma nagyságú kört. Mindegyik közepére rakj jócskán tölteléket, majd hajtogasd rá az üresen maradt tésztát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a megtöltött formákat. Kend meg a felvert egész tojással. Tedd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süsd szép aranybarnára. Cukorral megszórva kínáld.

Blog.hu ajánló