Itt az ideális ajándék receptje! (x)
Mit adjak Neki ajándékba, vajon mi a tökéletes ajándék?

2100x1400-1 nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ilyenkor, karácsony előtt mindenki érti, milyen nehéz kiválasztani a tökéletes ajándékot. Sokszor a legjobb szándékkal sem lehet igazán kitalálni, mire van pontosan szüksége. Ha elárulja, az nem az igazi, hiszen az kicsit olyan, mintha „megrendelné”. Akkor oda az ajándékozás lényege, vagyis hogy Én adok valamit. Az én ajándékom ugyanis nem csak róla kell hogy szóljon, hanem kicsit rólunk, így rólam is! Ilyenkor én választhatok valamit, egy témát, egy irányt, amit magától talán nem választott volna.

840x560-4
Fotó: Budapest Makery

Ezzel akár segíthetem átlépni a saját árnyékán, kilépni egy olyan területre, amely túl van a megszokásain, túl a mindennapok birodalmán. Akár a komfortzónáján is túl, vagyis egy olyan idegen területen, ahová nélkülem talán nem is jutna el soha. Ha olyan valamit találok, ami kihívás, ami nem mindennapi, ami élmény és emlékezetes, akkor olyan örömet okozok, amit hozzám köt majd. Ha olyat adok, amit nem vár, akkor azzal meg is lephetem! Ezzel pedig el is jutottunk az ajándék szinonimájához, a meglepetéshez. 

Hasznos vagy meglepő?

Természetesen az sem mindegy, hogy ki kapja! Például felnőtt vagy gyerek? A fontos különbség a gyerekek és felnőttek számára ideális ajándékok között a felelősség. Amit egy gyereknek adunk azzal alakítjuk is a formálódó személyiségét. Van kockázata annak, hogy olyat kap, aminek ugyan örül, de nem biztos, hogy jót tesz neki.

840x560-7

A gyerekeknél komolyan mérlegelni kell, hogy mire van szüksége, mi válik a hasznára, hiszen a gyermekek világának alakítása a felnőttek felelőssége. Egy felnőttnek ajándékozni viszont nem feltétlenül hasznos dolgot akarunk! Egy felnőtt tudja mire van szüksége, így azt megveszi magának, de a meglepetés váratlan. 

Lépjünk túl a tárgyakon!

Az ajándékra leginkább, mint egy becsomagolt tárgyra szokás gondolni. De feltétlenül tárgyakat kell egymásnak adnunk? A tárgyak halmozását sokszor túlzásba visszük, miközben környezetünknek és magunknak is egyre fontosabbá válik, hogy inkább csökkentsük ezek mennyiségét. A tárgyak gyűjtögetése helyett  inkább arról szól az élet, hogy megéljük.

840x560-5
Fotó: Budapest Makery

Képzeljük csak el, mennyivel szebb világ lenne, ahol tárgyak helyett mindenki élményekkel ajándékozza meg szeretteit. A használati tárgyakat egyébként is megvesszük magunknak, de a kalandokhoz sokszor nehezebben jutunk el. Aki különleges, emlékezetes élményt ad, arra mindig szívesen gondolunk! A legjobb ajándék tehát kétségtelenül az élmény.

Élményt adj ajándékba!

Az ideális kaland mindenkinek más. De mi lehet az ami biztosan beválik mint ajándék? Nem szabad olyan messzire lennie, amiért le kell menni a térképről. Nem szabad túl hosszúnak sem lennie, hiszen túlzott mértékben nem gazdálkodhatunk más idejével. És túlságosan drága sem lehet, hiszen karácsonykor rengeteg kiadásunk van.

840x560-8
Fotó: Budapest Makery

Nincs sok idő karácsonyig, így most adunk egy ötletet

Budapest központjában van egy hely, ahol feje tetejére állt a megszokott világ. Egy étterem, ahol a vendégek főznek! Ez a Budapest Makery, mely a világ első DIY étterme. 

Hogyan működik?

Első ránézésre olyan, mint egy rendes étterem. Az még nem lenne túlságosan különös, hogy a vendégek tableten kapják meg az étlapot, de innentől kezdve minden más mint ahogy megszoktuk: a kész étel helyett a vendégek a kiválasztott étel elkészítéséhez szükséges hozzávalókat kapják meg egy falapon, kis tálkákban, kimérve és előkészítve. Persze nincsenek magukra hagyva, a tableteken egy videó alkalmazás végigvezet a kiválasztott étel elkészítésének lépésein. Az asztalokba indukciós főzőlapok vannak, így a vendégek közös társasági programként, egymás mellett készítik az ételeket. Persze minden vendég mögött valahol ott van az étterem személyzete, mint valami láthatatlan harmadik kéz, így észrevétlenül jönnek-mennek a szükséges eszközök.

840x560-1
Fotó: Budapest Makery

Miután a vendégek sztárséfként elkészítik műveiket, el is fogyasztják az asztalaiknál, ott ahol elkészítették. Ha az eseményt valaki ajándékba kapja tőlünk, akkor ezen a ponton szinte biztos, hogy készít egy fotót az elkészült ételkölteményéről és hálásan elküldi nekünk örömében. Természetesen a végén mosogatni már nem a vendégeknek kell, a Makery elvégzi a „piszkos munkát”. 

Miért ajánljuk?

A világon egyedülálló módon, itt éttermi áron lehet egy különleges élményben részünk! Az étlapon híres szakácsok és gasztro-bloggerek ételei találhatók. A vendégek itt olyan izgalmas utazásban vesznek részt ami több mint szimpla főzés. Amit a Budapest Makery ad, az egy rendkívüli DIY gasztro program, egy élő, kreatív társasági alkalom, ahol együtt “játszhatunk”. Végre kiléphetünk a fogyasztói társadalom ránk osztott beszűkült szerepéből, és ahelyett hogy kiszolgáltatnánk magunkat, átélhetjük az alkotás örömét. Ehhez pedig nem kell lemenni a térképről, vagy valami furcsa helyzetben furcsa dolgokat csinálni! 

840x560-3
Fotó: Budapest Makery

Miért különleges?

A Makeryben eltűnik a különbség fiúk és lányok, felnőttek és gyerekek között. A felnőttek úgy játszanak együtt, mintha gyerekek lennének és a felnőttekkel a gyerekek is aktívan együtt főznek. Mindez azt is jelenti, hogy a különböző korosztályok nem külön, hanem együtt alkotnak, ami igazán ritka alkalom. Gondoljunk csak bele, milyen lehetőségek vannak máshol arra, hogy a nagyszülők és a gyerekek együtt vegyenek részt közös, aktív társasági programban?

840x560-6
Fotó: Budapest Makery

Fontos leszögezni, hogy a Makery nem főzőiskola. Itt nincs tanár, nem kell tanulni, viszont lehet együtt alkotni. Vagyis a Makery nem iskola, hanem inkább játszótér. Érdekes, hogy aki tud főzni, azért kedveli, aki pedig nem tud, az meg azért. Akik tudnak főzni, úgy fogják magukat érezni, mint a sztárszakács egy főzőműsorban, ahol külön csapat dolgozik a kezük alá. Ezen túl, egy olyan tevékenységet oszthatnak meg társaságukkal, amit szeretnek és tudnak. De tökéletes program azoknak is, akik nem tudnak főzni, mert itt játszva léphetnek ki korlátaik közül, miközben a Makeryben nagyon nehéz elrontani az ételt. Mivel minden sikerül, így itt a kétbalkezes is olyan sikerélményt oszthat meg társaságával, amire talán maga sem volt felkészülve. 

840x560-2
Fotó: Budapest Makery

A Makery 5 csillagos értékelése mutatja, hogy akármennyire is egy feje tetejére állított koncepcióról beszélhetünk, a különleges élmény mindenkinek nagyon tetszik. 

Az már csak hab a tortán, hogy az élmény megvásárlása is élmény!

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor a karácsonyi dugóban azon idegeskedünk, hogy kifutunk az időből. Ehelyett akár a kényelmes kanapén ülve, a Makery webshopjában 4 perc alatt, akár mobilról is megvásárolhatóak a különböző ajándékcsomagok, amiket azonnal emailben megkapunk! A kérdés csak az, ki lenne, akit meglephetnénk egy ajándékcsomaggal a világ első DIY éttermébe. 

Ha van, aki örülne neki, akkor vásárolj Makery élményt sorban állás nélkül most online, a Budapest Makery webshopjában.

(Képek forrása: Budapest Makery)

Ezt is szeretjük