Foszlós, lekváros bukta: falusi keresztanyám pont így készíti
Ha ebbe a lekváros buktába beleharapsz, ismét gyereknek érezheted magad. Még másnap is finom, puha lesz.

21292960_0917e5dbafdf6591553cd5ae78855845_wm.jpg
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

5 perces kalóriaégető edzés: hatékony segítség őszi elhízás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bukta frissen, házilag a legjobb, és ezzel a bevált recepttel neked is sikerülni fog. Idézd fel vele a régi ízeket, egyúttal felejtsd el a bolti, száraz, töltelék nélküli sütiket! Ha van robotgéped, a tészta dagasztása sem nagy munka. Tölteléknek mindenképpen sűrű lekvárt használj. 

21293110_c6f111086d4ef3c5be3c8fced56b7b10_wm.jpg

Lekváros bukta recept

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg lekvár
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 csipet
  • 2 db tojássárgája

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd a felébe szórj kevés cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd, hogy 10-15 perc alatt jól megemelkedjen. Add hozzá a lisztet, a maradék cukrot és tejet, a sót, a tojássárgáját. Dagaszd meg a tésztát kézzel vagy géppel, a vajat csak a végén add hozzá. Formázz belőle gombócot, szórd meg kevés liszttel, takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.
 

Amikor a tészta a duplájára emelkedik, borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Vágd körülbelül nyolc-tíz centis négyzetekre, és kanalazz lekvárt mindegyikre. Ne legyen túl sok, mert akkor sütés közben kifolyik. Egyesével tekerd fel, mint a töltött káposztát. A végeit hajtsd vissza, majd pakold sűrűn egymás mellé, sütőpapírral bélelt tepsibe. Nem baj, ha sütés közben összenőnek. 
Takard le egy konyharuhával, és keleszd még körülbelül 20 percig. Ezt követően kend le felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt süsd szép pirosra. A tepsiből borítsd ki, és szórd meg porcukorral. 

Ezt is szeretjük