Egyszerű, gyors fokhagymás-sajtos tészta: az olaszok így készítik

Ha hétköznap kevés időd van főzni, mégis valami meleget kívánsz, a fokhagymás-sajtos tészta jó ötlet, hisz 20 perc alatt elkészül.

olasz-fokhagymas-teszta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spaghetti aglio e olio isteni olasz fogás, igaz, nincs két egyforma recept. A legfontosabb, hogy az olívaolajban lassan süsd aranybarnára a fokhagymagerezdeket. Ha túl világos, akkor nem olyan telt az íze, ha túl sötét, akkor pedig keserű.

Fokhagymás-sajtos tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
  • chili (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben forralj vizet, majd dobj hozzá sót. Rakd bele a spagettit, és időnként kevergetve főzd al dente állagúra körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és rakd egy tálba.

Az olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, rakd hozzá az apróra vágott fokhagymát, és közepes lángon süsd körülbelül 10 percig. Amikor a fokhagyma aranybarna, húzd le a tűzről. 
A tésztát szórd meg sóval, borssal, keverd hozzá a fokhagymát és az olívaolajat, majd apróra vágott petrezselyemmel kínáld. Ha bírod, chilit is tegyél hozzá. 
A parmezános tészta is egyszerű, néhány alapanyagból készül, és melegen az igazi. 

Ezt is szeretjük