Egyszerű, gyors fokhagymás-sajtos tészta: az olaszok így készítik
Ha hétköznap kevés időd van főzni, mégis valami meleget kívánsz, a fokhagymás-sajtos tészta jó ötlet, hisz 20 perc alatt elkészül.

olasz-fokhagymas-teszta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spaghetti aglio e olio isteni olasz fogás, igaz, nincs két egyforma recept. A legfontosabb, hogy az olívaolajban lassan süsd aranybarnára a fokhagymagerezdeket. Ha túl világos, akkor nem olyan telt az íze, ha túl sötét, akkor pedig keserű.

Fokhagymás-sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
  • chili (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben forralj vizet, majd dobj hozzá sót. Rakd bele a spagettit, és időnként kevergetve főzd al dente állagúra körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és rakd egy tálba.

Az olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, rakd hozzá az apróra vágott fokhagymát, és közepes lángon süsd körülbelül 10 percig. Amikor a fokhagyma aranybarna, húzd le a tűzről. 
A tésztát szórd meg sóval, borssal, keverd hozzá a fokhagymát és az olívaolajat, majd apróra vágott petrezselyemmel kínáld. Ha bírod, chilit is tegyél hozzá. 
A parmezános tészta is egyszerű, néhány alapanyagból készül, és melegen az igazi. 

Ezt is szeretjük