Fokhagymás, parmezános cukkinihasábok sütőben sütve: így lesz jó ropogós
Ha nyáron te is a könnyedebb ételeket részesíted előnyben, a fokhagymás, parmezános cukkinit feltétlenül próbáld ki!
A zsenge cukkiniből ínyenc hasábokat készíthetsz. Fűszeresen, parmezánnal megszórva köretként vagy főételként is számításba veheted. Így még kevésbé hizlal, mint a rántott változat. Kínálhatod majonézzel vagy akár joghurtos mártogatóssal is.
Fokhagymás, parmezános cukkinihasábok
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 5 dkg parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- rozmaring
Elkészítés:
A cukkini végeit vágd le, alaposan mosd meg, és törölgesd szárazra. Hosszában felezd el, majd szeld egyforma nagyságú hasáboka. Rendezd a cukkiniket sütőpapírral bélelt tepsibe. Keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és kend meg vele a hasábokat. Szórd meg reszelt parmezánnal.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ennyi idő alatt a parmezán szépen megpirul. Tálaláskor rozmaringgal is feldobhatod.
A cukkiniből isteni krémlevest főzhetsz. Behűtve is kínálhatod kánikulai napokon.
- parmezán
- cukkini
- saláták, zöldséges ételek
- parmezános cukkini
- fokhagymás-parmezános cukkinihasábok
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept