Fokhagymás, parmezános cukkinihasábok sütőben sütve: így lesz jó ropogós
Ha nyáron te is a könnyedebb ételeket részesíted előnyben, a fokhagymás, parmezános cukkinit feltétlenül próbáld ki!

fokhagymas-parmezanos-cukkinihasabok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsenge cukkiniből ínyenc hasábokat készíthetsz. Fűszeresen, parmezánnal megszórva köretként vagy főételként is számításba veheted. Így még kevésbé hizlal, mint a rántott változat. Kínálhatod majonézzel vagy akár joghurtos mártogatóssal is. 

Fokhagymás, parmezános cukkinihasábok

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A cukkini végeit vágd le, alaposan mosd meg, és törölgesd szárazra. Hosszában felezd el, majd szeld egyforma nagyságú hasáboka. Rendezd a cukkiniket sütőpapírral bélelt tepsibe. Keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és kend meg vele a hasábokat. Szórd meg reszelt parmezánnal. 
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ennyi idő alatt a parmezán szépen megpirul. Tálaláskor rozmaringgal is feldobhatod.
A cukkiniből isteni krémlevest főzhetsz. Behűtve is kínálhatod kánikulai napokon. 

Ezt is szeretjük