Fokhagymás, parmezános cukkinihasábok sütőben sütve: így lesz jó ropogós

Ha nyáron te is a könnyedebb ételeket részesíted előnyben, a fokhagymás, parmezános cukkinit feltétlenül próbáld ki!

fokhagymas-parmezanos-cukkinihasabok
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsenge cukkiniből ínyenc hasábokat készíthetsz. Fűszeresen, parmezánnal megszórva köretként vagy főételként is számításba veheted. Így még kevésbé hizlal, mint a rántott változat. Kínálhatod majonézzel vagy akár joghurtos mártogatóssal is. 

Fokhagymás, parmezános cukkinihasábok

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A cukkini végeit vágd le, alaposan mosd meg, és törölgesd szárazra. Hosszában felezd el, majd szeld egyforma nagyságú hasáboka. Rendezd a cukkiniket sütőpapírral bélelt tepsibe. Keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és kend meg vele a hasábokat. Szórd meg reszelt parmezánnal. 
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ennyi idő alatt a parmezán szépen megpirul. Tálaláskor rozmaringgal is feldobhatod.
A cukkiniből isteni krémlevest főzhetsz. Behűtve is kínálhatod kánikulai napokon. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük