Serpenyős cukkinis tócsni sok fokhagymával: tejföllel meglocsolva a legfinomabb
A cukkinis ételekkel nehéz mellényúlni. Az idény kedvenc zöldsége tócsninak is tökéletes alapja lehet.

cukkinis-tocsni-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukkini igazi szuperzöldség, amit rendkívül változatosan elkészíthetsz. Ha rántva unod, süss belőle chipset, vagy akár tócsnit is. Jóval kevesebb kalória van benne, mint a krumplis változatban. A lisztet részletekben adagold csak hozzá. Mindegy, hogy előételként vagy könnyű ebédként veszed számításba, tejfölös, fokhagymás szószt feltétlenül kínálj hozzá! 

Fokhagymás, cukkinis tócsni

Hozzávalók:

A tócsnihoz

  • 1 db cukkini
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 5 evőkanál liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez

A tejfölös szószhoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit alaposan mosd meg, a végeit vágd le, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Sózd be, majd pihentesd 10 percig. Ezt követően nyomkodd ki a cukkiniből a nedvességet, ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával. Add hozzá a tojást, az aprított petrezselymet, és szórj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, majd fakanállal keverd össze.
 

Serpenyőben hevíts kevés olajat, rakj bele egy nagy evőkanál masszát, és lapítsd el. Egyszerre több tócsnit is pakolhatsz az edénybe. Süsd mindkét oldalát pirosra, majd szedd tányérra. A tejfölt keverd össze a fokhagymával, és a cukkinitócsnival együtt kínáld. 
A cukkini rakottasba is kerülhet, sajttal, tejszínnel fenséges fogás. 

Ezt is szeretjük