Serpenyős, fokhagymás-citromos csirke - Omlós és szaftos
Még egy óra sem kell hozzá, és asztalra varázsolhatod a fokhagymás csirkét a körettel együtt.

Serpenyős, fokhagymás-citromos csirke - Omlós és szaftos
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres, sült csirke pofonegyszerű, nem túl drága, és nagyon ízletes. Combból kitűnő, de mellből, szárnyból vagy akár vegyesen is készítheted. Ha lapul a mélyhűtődben csirkecomb, vedd elő, remek ebéd lehet belőle. Serpenyőben sütve nagy sikere lesz.

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 2 ág friss rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl bor
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet. Fűszerezd sóval, borssal, majd, ha teheted, pihentesd a száraz pácban legalább két órán át. Az újkrumpli héját dörzsöld meg jó alaposan, megpucolni nem kell.
 

Hevíts kevés zsiradékot egy serpenyőben. Rakd bele a húst, és minden oldalát pirítsd meg. Tedd mellé és rá a fokhagymát, a felkarikázott citromot, a rozmaringot, majd öntsd fel a borral. Kis lángon párold körülbelül fél órán át, és nagyobb lángon pirítsd meg. Ha szükséges, önts még hozzá vizet. Sütés közben forgasd, locsold a húst és a krumplit.

Ezt is szeretjük