Serpenyős, fokhagymás-citromos csirke - Omlós és szaftos
Még egy óra sem kell hozzá, és asztalra varázsolhatod a fokhagymás csirkét a körettel együtt.

Serpenyős, fokhagymás-citromos csirke - Omlós és szaftos
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres, sült csirke pofonegyszerű, nem túl drága, és nagyon ízletes. Combból kitűnő, de mellből, szárnyból vagy akár vegyesen is készítheted. Ha lapul a mélyhűtődben csirkecomb, vedd elő, remek ebéd lehet belőle. Serpenyőben sütve nagy sikere lesz.

Fokhagymás-citromos csirke recept

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 2 ág friss rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl bor
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet. Fűszerezd sóval, borssal, majd, ha teheted, pihentesd a száraz pácban legalább két órán át. Az újkrumpli héját dörzsöld meg jó alaposan, megpucolni nem kell.
 

Hevíts kevés zsiradékot egy serpenyőben. Rakd bele a húst, és minden oldalát pirítsd meg. Tedd mellé és rá a fokhagymát, a felkarikázott citromot, a rozmaringot, majd öntsd fel a borral. Kis lángon párold körülbelül fél órán át, és nagyobb lángon pirítsd meg. Ha szükséges, önts még hozzá vizet. Sütés közben forgasd, locsold a húst és a krumplit.

Ezt is szeretjük