Serpenyős, fokhagymás-citromos csirke - Omlós és szaftos
Még egy óra sem kell hozzá, és asztalra varázsolhatod a fokhagymás csirkét a körettel együtt.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A fűszeres, sült csirke pofonegyszerű, nem túl drága, és nagyon ízletes. Combból kitűnő, de mellből, szárnyból vagy akár vegyesen is készítheted. Ha lapul a mélyhűtődben csirkecomb, vedd elő, remek ebéd lehet belőle. Serpenyőben sütve nagy sikere lesz.
Fokhagymás-citromos csirke recept
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 50 dkg krumpli
- 2 ág friss rozmaring
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1.5 dl bor
- 1 fej fokhagyma
- 1 db citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet. Fűszerezd sóval, borssal, majd, ha teheted, pihentesd a száraz pácban legalább két órán át. Az újkrumpli héját dörzsöld meg jó alaposan, megpucolni nem kell.
Hevíts kevés zsiradékot egy serpenyőben. Rakd bele a húst, és minden oldalát pirítsd meg. Tedd mellé és rá a fokhagymát, a felkarikázott citromot, a rozmaringot, majd öntsd fel a borral. Kis lángon párold körülbelül fél órán át, és nagyobb lángon pirítsd meg. Ha szükséges, önts még hozzá vizet. Sütés közben forgasd, locsold a húst és a krumplit.

Még több recept