Isteni florentin tallérok: mártsd a Mikulástól kapott, maradék csokiba

A csokival bevont, ragacsos firenzei tallér az olaszok egyik kedvenc karácsonyi csemegéje.

Isteni florentin tallérok: mártsd a Mikulástól kapott, maradék csokiba
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha maradt a mikuláscsomagból mogyoró, aszalt gyümölcs és csoki, akkor már csak néhány könnyen beszerezhető hozzávalóra lesz szükséged, hogy elkészítsd a csábító florentin, azaz firenzei tallérokat. Bármilyen magvat, aszalványt tehetsz hozzá. Celofánba csomagolva, színes szalaggal átkötve tökéletes gasztroajándék is lehet.

Florentin tallérok

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsoki
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg aszalt, kandírozott gyümölcs
  • 6 dkg mandula
  • 6 dkg mogyoró
  • 2 evőkanál méz
  • 1.5 dl habtejszín
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy lábosba a tejszínt, add hozzá a vajat, a mézet és a cukrot. Kezdd melegíteni, majd kevergetve főzd addig, amíg aranyszínű nem lesz. Ez körülbelül három-öt perc. Tedd hozzá az aprított aszalványokat, a magvakat, végül pedig a fahéjjal vegyített lisztet. Húzd le a tűzről, és kevergesd még kicsit.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanállal halmozz rá kis kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Kicsit lapogasd el, tedd a forró sütőbe, és 180 fokon süsd nyolc percig. Vedd ki a sütőből, majd hűtsd ki a tallérokat teljesen. Az étcsokit olvaszd fel, majd mártsd bele a sütik alját. A tallérokat hagyd a sütőpapíron megszáradni. Pár hétig eláll.

Ezt is szeretjük