A magyar fish and chips
Jobb lesz, mint amit a Balatonon ettél
Az angolok kedvenc gyorsétele, a fish and chips sokkal finomabb, ha harcsából készíted.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A balatoni fish and chips nyerte az idén először kiosztott az Év strandétele-díjat. Íme, a pofonegyszerű, otthoni változat. Ha stílusos akarsz lenni, kínáld papírtölcsérből. Ne feledkezz meg a citromról és a majonézről se!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg harcsafilé
  • 6 nagyobb krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl sör
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál hagymapor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben keverd össze elektromos habverővel a tojást, a lisztet, a sütőport, a sót, a hagymaport, majd öntsd hozzá a sört. Akkor jó, ha palacsintatészta állagú masszát kapsz. Ha túl sűrű, további sörrel vagy szódával hígíthatod, ha túl lágy, folyós, tégy még bele lisztet. Majd 30 percre rakd a hűtőbe.

A halat vágd kisebb szeletekre, töröld át papírral, hogy sehol ne maradjon vizes, és forgasd bele jól a sörös masszába. Forrósíts olajat, és a szeletek mindkét oldalát süsd öt-hat percig, a lényeg, hogy szép aranybarna színük legyen. Szedd ki a halakat, és csöpögtesd le róluk az olajat.

A krumplit hámozd meg, és vágd vékony, gusztusos szeletekre. Sütés előtt törölgesd át papírtörlővel. Bő, forró olajban négy-öt percig süsd. Még azelőtt szedd ki, hogy elkezdene szép színt kapni, majd hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt közvetlenül ismét tedd a szeleteket forró olajba, és most már süsd szép pirosra őket. Ha kétszer sütöd a krumplit, sokkal ropogósabb és ízletesebb lesz. 
 

Blog.hu ajánló