Házi, fűszeres paprika fetával töltve: olívaolajban sokáig eláll

A fetával töltött paprika olívaolajban eltéve remek snack, szendvicsekre, salátákba, sültek mellé is kiváló.

Fetával töltött paprika olívaolajban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fetával töltött paprika az egyik legfinomabb antipasti, vagyis előétel. Sőt, annál is több, hisz ez a mediterrán finomság számtalan esetben jól jöhet. Bármilyen kisebb méretű paprika alkalmas arra, hogy megtöltsd. A feta sajtot mindenképp érdemes krémsajttal lazítani. Az olívaolaj negyedét napraforgóolajjal is helyettesítheted. 

Fetával töltött paprika olívaolajban

Hozzávalók

  • 1 kg paprika
  • 50 dkg feta
  • 10 dkg krémsajt
  • 6 dl extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 ág rozmaring
  • zöldfűszerek
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat alaposan mosd meg, csumázd ki. A feta sajtot törd össze villával, szórj hozzá kevés borsot, keverd hozzá a krémsajtot és ízlés szerinti zöldfűszert. Ez lehet bazsalikom, petrezselyem, rozmaring is.
Töltsd meg a paprikákat a fetás keverékkel, és rendezd üvegekbe. Rakj melléjük fokhagymát, rozmaringot, és öntsd fel az olajjal úgy, hogy ellepje a paprikákat. Zárd le légmentesen, és tedd a hűtőbe. Öt-hét napig ne nyúlj hozzá, hogy az ízek jól összeérjenek.
A paprika sütve is tökéletes, ráadásul egy fogásból több ételt is készíthetsz. 

Ezt is szeretjük