Házi, fűszeres paprika fetával töltve: olívaolajban sokáig eláll
A fetával töltött paprika olívaolajban eltéve remek snack, szendvicsekre, salátákba, sültek mellé is kiváló.
A fetával töltött paprika az egyik legfinomabb antipasti, vagyis előétel. Sőt, annál is több, hisz ez a mediterrán finomság számtalan esetben jól jöhet. Bármilyen kisebb méretű paprika alkalmas arra, hogy megtöltsd. A feta sajtot mindenképp érdemes krémsajttal lazítani. Az olívaolaj negyedét napraforgóolajjal is helyettesítheted.
Fetával töltött paprika olívaolajban
Hozzávalók
- 1 kg paprika
- 50 dkg feta
- 10 dkg krémsajt
- 6 dl extra szűz olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 ág rozmaring
- zöldfűszerek
- bors
Elkészítés:
A paprikákat alaposan mosd meg, csumázd ki. A feta sajtot törd össze villával, szórj hozzá kevés borsot, keverd hozzá a krémsajtot és ízlés szerinti zöldfűszert. Ez lehet bazsalikom, petrezselyem, rozmaring is.
Töltsd meg a paprikákat a fetás keverékkel, és rendezd üvegekbe. Rakj melléjük fokhagymát, rozmaringot, és öntsd fel az olajjal úgy, hogy ellepje a paprikákat. Zárd le légmentesen, és tedd a hűtőbe. Öt-hét napig ne nyúlj hozzá, hogy az ízek jól összeérjenek.
A paprika sütve is tökéletes, ráadásul egy fogásból több ételt is készíthetsz.
Még több recept