Roppanós házi Ferrero Rocher 5 hozzávalóból: könnyen, gyorsan elkészül
A Ferrero Rocher nagy kedvenc, otthon a bolti ár töredékéért elkészítheted.

- Az 53 éves Jennifer Lopez nem takargatja tökéletesre formált alakját: 8 fotó, amikor szinte meztelenül állt a kamerák elé (18+) »
- Jobban csökkenti a stressz nyomait, mint a krémek: keringésfokozó arcmasszázs ráncok és nyúzott kinézet ellen »
- 7 sikkes, nőies szett Palvin Barbarától, amit szimpla darabokból hozott össze: elképesztően csinos bennük »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Ha sok mogyoró és csoki maradt a mikuláscsomagból, használd fel a házi készítésű Ferrero Rocher-ba! A roppanós, krémes édességet akár ajándékba is adhatod. A hagyományos arany papír helyett tedd díszdobozba! A mogyorót érdemes megpörkölni, hogy karakteresebb legyen az íze.
Ferrero Rocher receptje
Hozzávalók
- 20 dkg törökmogyoró
- 20 dkg Nutella
- 20 dkg tejcsoki
- 10 dkg nápolyi
- földimogyoró
Elkészítés:
A törökmogyorót száraz serpenyőben, rázogatva pirítsd meg. Akkor jó, ha érzed az illatát, és lejön a héja. Darálj le belőle 15 dekát a nápolyival együtt. A csoki felét tördeld kis darabokra, rakd egy lábosba, és olvaszd meg. Tedd hozzá a nápolyit, a darált mogyorót és a Nutellát. Keverd össze, és rakd a hűtőbe 30 percre.
A lehűtött csokis keveréket vedd ki a hűtőből, dolgozd össze robotgéppel, és vizes vagy olajos kézzel formázz a masszából diónyi gombócokat. Mindegyik közepébe rejts egy-egy szem földimogyorót. A csoki másik felét is olvaszd meg, és mártsd bele a golyókat. Ezt úgy a legegyszerűbb kivitelezni, ha fogvájót szúrsz az édességbe. A maradék mogyorót vágd apróra, és forgasd meg benne a golyókat. Rakd egy tálcára vagy tányérra, és várd meg, míg megdermednek.
Még több recept