Roppanós házi Ferrero Rocher 5 hozzávalóból: könnyen, gyorsan elkészül
A Ferrero Rocher nagy kedvenc, otthon a bolti ár töredékéért elkészítheted.

hazi-ferrero-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha sok mogyoró és csoki maradt a mikuláscsomagból, használd fel a házi készítésű Ferrero Rocher-ba! A roppanós, krémes édességet akár ajándékba is adhatod. A hagyományos arany papír helyett tedd díszdobozba! A mogyorót érdemes megpörkölni, hogy karakteresebb legyen az íze.

Ferrero Rocher receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg törökmogyoró
  • 20 dkg Nutella
  • 20 dkg tejcsoki
  • 10 dkg nápolyi
  • földimogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A törökmogyorót száraz serpenyőben, rázogatva pirítsd meg. Akkor jó, ha érzed az illatát, és lejön a héja. Darálj le belőle 15 dekát a nápolyival együtt. A csoki felét tördeld kis darabokra, rakd egy lábosba, és olvaszd meg. Tedd hozzá a nápolyit, a darált mogyorót és a Nutellát. Keverd össze, és rakd a hűtőbe 30 percre.  

A lehűtött csokis keveréket vedd ki a hűtőből, dolgozd össze robotgéppel, és vizes vagy olajos kézzel formázz a masszából diónyi gombócokat. Mindegyik közepébe rejts egy-egy szem földimogyorót. A csoki másik felét is olvaszd meg, és mártsd bele a golyókat. Ezt úgy a legegyszerűbb kivitelezni, ha fogvájót szúrsz az édességbe. A maradék mogyorót vágd apróra, és forgasd meg benne a golyókat. Rakd egy tálcára vagy tányérra, és várd meg, míg megdermednek.  

Ezt is szeretjük