A legfinomabb Fekete-erdő torta házilag

Így lesz ellenállhatatlan a krém

Ez a Fekete-erdő torta bármelyik cukrászdában megállná a helyét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy talány, hogy miért így hívják ezt a tejszínes tortakölteményt. Az biztos, hogy nem a Fekete-erdő környékéről származik. Ránézésre bonyolultnak is tűnhet, pedig minden munkafázis nagyon egyszerű. Gudmonné Baki Brigitta Fekete-erdő tortáját bátran kipróbálhatod.

feketeerdo-torta

Fekete-erdő torta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

Krém

  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A hagyományos módon készíts kakaós piskótát. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, a sárgáját keverd ki a cukorral és a kakaóporral. Dolgozd kanalaként a fehérjéhez a sütőporral elegyített lisztet, majd add hozzá a tojásos keveréket. Kenj ki egy átlagos tortaformát vajjal, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 160 fokon süsd meg. Ha a piskóta kihűl, vágd három részre.

A krémhez a meggybefőtt levét főzd meg egy csomag vaníliás pudingporral. Ezt kend az első piskótalapra, és rakd rá szép sorban a meggyet. Arra ügyelj, hogy maradjon a díszítéshez is a gyümölcsből. Majd tedd rá a második lapot. Erre jön a porcukorral kemény habbá vert tejszín, de ebből is hagyj a torta külsejére. Folytasd tovább a rétegezést a harmadik piskótával, vond be a maradék tejszínhabbal, és egyengesd el. Az oldalára szórj csokireszeléket. A tetejére habzsákkal nyomj rózsákat, és ezekre rakj egy-egy meggyet. Hagyd legalább négy-öt órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek, és szépen lehessen szeletelni.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük