Fehér csokis, gyümölcsös tejbegríz - Ilyen finomra még nem készítetted
Tejbegrízt készíteni pofonegyszerű, csak az arányokra kell figyelned. Ha extrára vágysz, turbózd fel fehér csokival!
Ha eddig szeretted a tejbegrízt, ezután egyenesen imádni fogod. Dobd fel az alapreceptet fehér csokival és vajjal. Utóbbitól még selymesebb lesz a retró desszert. Bevált, hogy ahány deci tejből készül az édesség, annyi evőkanál búzadarát rakj hozzá. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Fehér csokis, gyümölcsös tejbegríz
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gyümölcs
- 5 dl tej
- 5 dkg fehér csoki
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tejet tedd fel melegedni, és dobd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd a csipet sót. Amikor elkezd forrni, add hozzá fokozatosan a búzadarát. Kis lángon, kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik.
Húzd le a tűzről, és rögtön tedd hozzá a kis kockákra tördelt fehér csokit és a vajat. Várd meg, míg elolvad, és szedd kelyhekbe, tálkákba. Szórd rá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt, esetleg tegyél rá lekvárt, szószt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció