A legfinomabb farsangi falatok
Képeken a hagyományos receptek
A farsangi időszak a mulatozásról, a böjt előtti lébecolásról és a tavaszvárásról szól.
- Kancsár Péter
- 2015.02.06.
-
- címkék
Dia

Bögrés fánk
Ha farsang, akkor szalagos fánkot készít boldog, boldogtalan, de te ne ess ebbe a hibába, hagyd a pepecselést másra, és dobd össze pillanatok alatt a szalagos fánk kisöccsét, a bögrés fánkot! Ahogy a neve is mutatja, csak egy bögre kell a méricskéléshez, meg két közepesen ügyes kéz, és már majdnem kész is a ropogós finomság. Itt megtalálod a receptjét.
Dia

Sajtkrémes puffancsok
A profiterol habkönnyű gombócai nemcsak édességnek jók, hanem isteni sörkorcsolyákat is varázsolhatsz belőlük. A nem éppen egyszerű puffancsok megérik a fáradozást, mert minden harapás igazi ízorgiát nyújt, amire még nyáron is emlékezni fog mindenki. A receptjét itt találod.
Dia

Pogácsa
Omlós, ropogós, messziről ki lehet szúrni, és mindig elfogy, mi az? Hát persze, hogy a pogácsa, amit már nagyanyáink is éppen olyan lelkesedéssel fogyasztottak, mint unokáink is teszik majd, és egyik rendezvényről sem hiányozhat. A sörkorcsolyának sem utolsó falatok receptjét itt találod.
Dia

Virslis roló
Minden kisebb-nagyobb társasági esemény közkedvelt fogása a pofonegyszerűen elkészíthető virslis roló. Egyszerűen csak végy valami jobb minőségű virslit, a legjobb, ha kikérdezed hentesed, hogy mit is érdemes most nála vásárolni, majd tekerd leveles tésztába, karikázd fel, és dugd a sütőbe. Óriási mennyiséget készíthetsz pár perc munkával, így nagyobb társaságokhoz is ideális választás. A receptet itt leled.
Dia

Csokis keksz
Ha nagyobb rendezvényt tartasz, vagy sokan lesznek ott, ahova mész, készíts csokis kekszet! A ropogós finomságot ipari mennyiségben gyártani nagyjából ugyanannyi munkába kerül, mint ha csak pár darabot készítesz, és akkor sem lesz semmi baj, ha megmarad, hiszen sokáig eláll. A ropogós receptet itt találod.
Dia

Kókuszgolyó
A csokis kekszhez hasonlóan nagy mennyiségben készítendő finomság a kókuszgolyó is, amiből nem tudsz annyit gyúrni, hogy ne fogyna el. Remek mókává is varázsolhatod a készítést és a fogyasztást, ha pár darabba mandulaszemet vagy magozott meggyet rejtesz. Így készítsd!
Dia

Stanglik
Ha ropogtatnivalókról van szó, a stanglik mellett sem mehetünk el szó nélkül. Elképesztő mennyiséget készíthetsz már egy tepsinyi adagból is, ha pedig többel sütsz, az kisebb hadseregeknek is elég lehet, bár ettől függetlenül négy-öt ember is elfogyasztja ezt a mennyiséget, köszönhetően addiktív voltának. Szórd meg magvakkal, reszelt sajttal - vagy amivel csak szeretnéd. Az alapreceptet itt találod.