Szilvával potyogtatott, fahéjas kevert süti: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
Friss, fűszeres, színes: a fahéjas, szilvás kevert pont az a süti, ami feldobja a napodat.
A szilvát önmagában is imádjuk, hát még a sütikben. Kényeztesd magad egy igazán csábító, ám egyszerű édességgel! A fahéjas-szilvás keverttel nem lesz sok dolgod. Tökéletes befejezése lehet egy közös étkezésnek, de a reggeli kávé mellé is isteni. A tésztája finom puha, és másnapra sem lesz száraz.

Fahéjas, szilvás kevert süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 60 dkg szilva
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat is. Amikor sima a massza, felváltva mehet hozzá a sütőporral, fahéjjal vegyített liszt és a tej. Az egynemű tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe. A szilvát mosd meg, vedd ketté, magozd ki, és szórd a süti tetejére.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül 35 percig. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Amennyiben gyorsan pirul, rakj a tetejére sütőpapírt vagy fóliát. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. Vedd ki, majd, amikor kihűl, szeleteld fel. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
