Sűrű tésztájú fahéjas kuglóf dióval és mazsolával: teához, kávéhoz nagyon finom

Ennél a sűrű, de nagyon finom fahéjas kuglófnál nem is kell finomabb uzsonna.

Fahéjas, diós kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül népszerű sütemény a kuglóf: egyszerű, kevert tésztából hamar összeállítható, számtalan módon variálható, és a végeredmény általában mennyei. Ennek a változatnak a tésztájába fahéj, darált dió és mazsola kerül.

Fahéjas, diós kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a tojásokkal és a kétféle cukorral. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Keverd a diós lisztet a cukros tojáshoz, add hozzá a rumot és a mazsolát, és keverj belőle sima tésztát. Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel. Egyengesd el benne a masszát, és told 170 fokra előmelegített sütőbe 70 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, 10-15 percet hagyd hűlni, utána borítsd ki a formából. Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.

Almát is tehetsz a kuglófba, ami így a gyümölcstől ellenállhatatlanul szaftos lesz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük