Sűrű tésztájú fahéjas kuglóf dióval és mazsolával: teához, kávéhoz nagyon finom
Ennél a sűrű, de nagyon finom fahéjas kuglófnál nem is kell finomabb uzsonna.
Nem véletlenül népszerű sütemény a kuglóf: egyszerű, kevert tésztából hamar összeállítható, számtalan módon variálható, és a végeredmény általában mennyei. Ennek a változatnak a tésztájába fahéj, darált dió és mazsola kerül.
Fahéjas, diós kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 12 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- 4 tojás
- 2 evőkanál rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a tojásokkal és a kétféle cukorral. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Keverd a diós lisztet a cukros tojáshoz, add hozzá a rumot és a mazsolát, és keverj belőle sima tésztát. Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel. Egyengesd el benne a masszát, és told 170 fokra előmelegített sütőbe 70 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, 10-15 percet hagyd hűlni, utána borítsd ki a formából. Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.
Almát is tehetsz a kuglófba, ami így a gyümölcstől ellenállhatatlanul szaftos lesz.
- sütemény
- dió
- mazsola
- kuglóf
- kuglóf kevert tésztából
- diós kuglóf
- morzsás fahéjas kuglóf
- fahéjas kuglóf
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció