A fahéjas csavart kalács receptje: ellenállhatatlan kelt tészta a szomszédasszony receptje szerint
Otthon is készíthetsz foszlós kalácsot, és ebben biztos, hogy nincs adalékanyag. Fahéjjal hihetetlenül finom.

fahejas-csavart-kalacs
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Nem arcfelvarrásra, ragasztószalagra költött a középkorú nő: bizarr, amit az arcával művelt »

A legszebb magas sarkú cipők tavaszra: nem lehet tovább fokozni a nőiességüket »

3 egyszerű tornagyakorlat alhasi zsírpárnák ellen: már 7 nap után érezhető a változás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már készítettél kelt tésztát, a kaláccsal is bátran próbálkozz. Ha betartasz néhány szabályt, biztos, hogy foszlós és pihe-puha lesz. Dolgozz szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal, a tej ne legyen meleg, csak langyos. Ez a tészta viszonylag lágy, de fontos, hogy ne ragadjon, és ne is legyen túl kemény. 

Fahéjas csavart kalács

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 teáskanál só

A töltelékhez

  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 teáskanál fahéj

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és add hozzá az élesztőt. Várd meg, amíg jól felfut, azaz habos lesz, és megemelkedik. Ez körülbelül 10 perc. Szitáld a lisztet egy tálba, rakd hozzá az élesztőt, az olvasztott vajat, a sót és a tojássárgáját, majd dagaszd meg. Ha hólyagos, elválik az edény falától és a kezedtől, formázz belőle gombócot, takard le, és meleg helyen keleszd a tésztát a kétszeresére. 
 

A töltelékhez a puha vajat keverd ki jól a cukorral és a fahéjjal. A megkelt tésztát tedd át lisztezett felületre, majd nyújtsd ki téglalap formájúra, és kend meg a fahéjas keverékkel. Tekerd fel bejgliszerűen, és éles késsel, hosszában vágd két vagy három részre. Az így keletkezett tésztarudakat fond össze úgy, hogy mindig a vágott rész kerüljön felülre, és formázz belőle koszorút. Rakd sütőpapírral bélelt tálba, kend le felvert tojással, majd forró sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 

Próbáld ki a kalácsot aszalt gyümölcsökkel és dióval is! Ezzel a recepttel könnyen boldogulsz. 

Ezt is szeretjük