Fahéjas, sült almaszeletek karamelles mártogatóssal - Mesés desszert

Vigyázz, a kép csalóka! Nem sült krumplit, hanem fahéjas almaszeleteket látsz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amennyiben gyors, olcsó és nagyon egyszerű édességre vadászol, a fahéjas almaszeletek pont kapóra jönnek. Ha a bundás almát szereted, ezt is imádni fogod. A házi karamellszósz is sokat dob az ötletes desszerten.

fahejas-sult-alma

Fahéjas almaszeletek

Hozzávalók

Almaszeletekhez

  • 4 db alma nagyobb
  • 0.5 bögre kukoricakeményítő
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 teáskanál fahéj

Karamellszószhoz

  • 20 dkg cukor
  • 1.2 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, a magházat távolítsd el. Vágd fel azonos nagyságú szeletekre. A kukoricakeményítőt öntsd egy tálkába, egy másik edényben pedig keverd össze a porcukrot és a fahéjat. Mindkettőben forgasd meg a gyümölcsszeleteket. Forrósíts olajat, majd süsd benne szép pirosra az almát körülbelül két-három perc alatt. Az olajból kiszedve rakd papírtörlőre, és csepegtesd le.
 

A karamellöntethez tedd a cukrot egy vastagabb falú edénybe, öntsd hozzá a vizet, és kis lángon kezdd melegíteni. Amikor a cukor felolvad, és mindenhol szép barna, húzd le a tűzről. Add hozzá a felkockázott, puha vajat, keverd el vele, majd mehet hozzá a tejszín és a só. Dolgozd jól össze, és tedd vissza addig a tűzre, míg egynemű nem lesz. Kínáld az almaszeletekkel.

 

Ezt is szeretjük