Fahéjas mini almapalacsinta villámgyorsan: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
A fahéjjal megbolondított isteni almapalacsinta nem nagy kihívás.

fahejas-almapalacsinta
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

A szemüveg és a kontaktlencse is alaposabb tisztítást igényel most: így fertőtlenítsd biztonságosan »

Vitaminokban gazdag, immunerősítő smoothie: energetizál, és segíti a méregtelenítést »

Javítja a bőr textúráját és segít megszabadulni a felesleges zsírtól: erre jó a velashape kezelés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palancsintával sosem lehet mellélőni, hiszen mindenki imádja és számtalan variációban elkészítheted. Igazán finom lesz, ha felturbózod a tésztát édes almával és fahéjjal. Már sütés közben is isteni illat lengi be a lakást. Pofonegyszerű, és még méricskélni sem kell. Fél óra alatt elkészül az ízletes desszert. 

Fahéjas almapalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre reszelt alma
  • 0.5 bögre szénsavas ásványvíz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citrom
  • 1 csipet
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le az almát, locsold meg a citrom levével, keverd hozzá a fahéjat, hagyd állni, amíg a tésztát előkészíted. Válaszd szét a tojásokat, majd a sárgáját keverd habosra a cukorral, illetve csipetnyi sóval. Adagold hozzá a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, és keverd csomómentesre a masszát. Forgasd bele óvatosan az almát is. Ezután verd keményre a tojásfehérjét, és azt is dolgozd a tésztába.  

Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben. Ezután egy evőkanál segítségével helyezz kis kupacokat az olajba, és közepes lángon süsd halványbarnára mindkét oldalát. Végig állj a serpenyő mellett, mert ha nem figyelsz, hamar odaég. Ügyelj az olaj utánpótlására is sütés közben. Porcukorral megszórva kínáld. Díszítheted csillagánizzsal, mentalevéllel, de csurgathatsz rá juharszirupot vagy mézet is.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós. 

Ezt is szeretjük