Fahéjas mini almapalacsinta villámgyorsan: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
A fahéjjal megbolondított isteni almapalacsinta nem nagy kihívás.

fahejas-almapalacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palancsintával sosem lehet mellélőni, hiszen mindenki imádja és számtalan variációban elkészítheted. Igazán finom lesz, ha felturbózod a tésztát édes almával és fahéjjal. Már sütés közben is isteni illat lengi be a lakást. Pofonegyszerű, és még méricskélni sem kell. Fél óra alatt elkészül az ízletes desszert. 

Fahéjas almapalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre reszelt alma
  • 0.5 bögre szénsavas ásványvíz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citrom
  • 1 csipet
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le az almát, locsold meg a citrom levével, keverd hozzá a fahéjat, hagyd állni, amíg a tésztát előkészíted. Válaszd szét a tojásokat, majd a sárgáját keverd habosra a cukorral, illetve csipetnyi sóval. Adagold hozzá a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, és keverd csomómentesre a masszát. Forgasd bele óvatosan az almát is. Ezután verd keményre a tojásfehérjét, és azt is dolgozd a tésztába.  

Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben. Ezután egy evőkanál segítségével helyezz kis kupacokat az olajba, és közepes lángon süsd halványbarnára mindkét oldalát. Végig állj a serpenyő mellett, mert ha nem figyelsz, hamar odaég. Ügyelj az olaj utánpótlására is sütés közben. Porcukorral megszórva kínáld. Díszítheted csillagánizzsal, mentalevéllel, de csurgathatsz rá juharszirupot vagy mézet is.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós. 

Ezt is szeretjük