Fahéjas mini almapalacsinta villámgyorsan: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
A fahéjjal megbolondított isteni almapalacsinta nem nagy kihívás.


- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
A palancsintával sosem lehet mellélőni, hiszen mindenki imádja és számtalan variációban elkészítheted. Igazán finom lesz, ha felturbózod a tésztát édes almával és fahéjjal. Már sütés közben is isteni illat lengi be a lakást. Pofonegyszerű, és még méricskélni sem kell. Fél óra alatt elkészül az ízletes desszert.
Fahéjas almapalacsinta
Hozzávalók:
- 1 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 1 bögre reszelt alma
- 0.5 bögre szénsavas ásványvíz
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citrom
- 1 csipet só
- olaj
Elkészítés:
Reszeld le az almát, locsold meg a citrom levével, keverd hozzá a fahéjat, hagyd állni, amíg a tésztát előkészíted. Válaszd szét a tojásokat, majd a sárgáját keverd habosra a cukorral, illetve csipetnyi sóval. Adagold hozzá a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, és keverd csomómentesre a masszát. Forgasd bele óvatosan az almát is. Ezután verd keményre a tojásfehérjét, és azt is dolgozd a tésztába.
Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben. Ezután egy evőkanál segítségével helyezz kis kupacokat az olajba, és közepes lángon süsd halványbarnára mindkét oldalát. Végig állj a serpenyő mellett, mert ha nem figyelsz, hamar odaég. Ügyelj az olaj utánpótlására is sütés közben. Porcukorral megszórva kínáld. Díszítheted csillagánizzsal, mentalevéllel, de csurgathatsz rá juharszirupot vagy mézet is.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós.
Még több recept