Pofonegyszerű és olcsó, fahéjas almafánk: kezdőknek is tökéletes lesz
Kezdődik a farsangi időszak, ünnepeld gyorsan elkészíthető fahéjas almafánkkal!

Pofonegyszerű és olcsó, fahéjas almafánk: kezdőknek is tökéletes lesz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél könnyebb fánk nincs is! Nem kell dagasztani, keleszteni, nyújtani, a végeredmény mégis csodás. Az alma még lágyabbá teszi a tésztát. A liszt mennyisége attól függően változhat, hogy a gyümölcs mennyire lédús. Ha kicsit savanykás az alma, rakj a tésztába kevés cukrot. Ez a fánk kiváló választás lehet tartalmas leves vagy főzelék után.

Fahéjas almafánk recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db alma
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, szórd meg fahéjjal, és tedd félre. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, add hozzá az almát, a vaníliás cukrot, a tojást, és jól dolgozd össze. A massza állagának olyannak kell lennie, mint a galuskáénak.
 

Egy mélyebb lábosban kezdj melegíteni fél liter olajat. Amikor langyos, kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd mindkét oldalát aranybarnára pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. Fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral kínáld. Hidegen-melegen egyaránt finom.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük