Miért nem oldódik ki a mosogatógép-tabletta? Így használd helyesen

Mutatjuk a leggyakoribb hibákat

Vajon te jól csinálod?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mosogatás nagy mumus a legtöbb ember számára, de szerencsére van erre is mentőöv: a mosogatógép a 20. században glóriától ragyogva ereszkedett le közénk, mostanra pedig már nagyon sok otthonban megtalálható. Ez a csodás gép spórol az időddel és az energiáddal, de azért lássuk be, akadhat vele probléma.

Mégis, mit csinálok rosszul?

Lehet kicsi vagy nagy, egy- vagy többrekeszes, a mosogatógép-tablettának való kis tartály mindegyikben megtalálható. Ha azok közé tartozol, akik rendeltetésszerűen használják, és soha nem volt problémájuk azzal, hogy a tabletta nem olvadt ki belőle, akkor te a nagyon szerencsés szűk kör tagja vagy!

Sajnos gyakran előfordul, hogy a tabletta nem oldódik ki maradéktalanul - vagy egyáltalán - a tartályból. Ennek lehet egy nagyon egyszerű oka is: nem elég forró a víz ahhoz, hogy feloldja a tablettát. Ha állítható a vízhőmérséklet a gépeden, mindig állítsd minimum 50 fokosra, hiszen minél forróbb a víz, annál hatékonyabb lesz a mosogatás.

Akkor se aggódj, ha a géped csak egy hőmérsékleten tud dolgozni. A következő használatnál próbáld ki azt, hogy a tablettát nem rendeltetésszerűen a saját kis tartályába helyezed, hanem a mosogatógép aljára. Így tökéletesen fel kell, hogy oldja a 30 fok alatti víz is, és nem maradnak foltosak az edényeid sem.

Nem érdemes túlpakolni

Az is könnyen előfordulhat, hogy azért nem olvad ki a tabletta, mert úgy pakoltad be, hogy nem engedik kinyílni a tartály ajtaját. Próbáld meg nem túltölteni a mosogatógépet, a nagy túlterhelés egyébként is árthat neki.

Nem kell tehát rögtön szakemberhez fordulni, érdemes kipróbálnod először egy másik használati módszert. A biztonság kedvéért ellenőrizd azt is, hogy nem rossz-e a tartály zárja. Ha az, emiatt se aggódj nagyon, ugyanis ha a tablettát az említett módon a gép aljába teszed - vagy az evőeszköztartóba -, tökéletesen megtisztítja az edényeidet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük