Ínycsiklandó erdélyi tárkonyos leves, amiből mindenki repetázik
A zamatos erdélyi tárkonyos leves önmagában laktató főétel lehet.
Erdélyben nincs szilveszter józanító hatású csorba nélkül. Ez a pikáns, tárkonyos leves segít, ha fej- vagy gyomorfájás gyötör. Olyan gazdag, hogy már egy tányér eltelít. Minden zöldséget beletehetsz, amit otthon találsz.
Erdélyi tárkonyos leves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 1 paprika
- 1 bögre zöldbab
- 1 pohár tejföl
- 1 húsleveskocka
- 1 kávéskanál liszt
- 1 mokkáskanál mustár
- bors
- ecet
- tárkony
Húsgombóchoz
- 30 dkg darált hús
- 3 evőkanál rizs
- 1 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt répát, a krumplit, a fehérrépát, a paprikát, majd öntsd fel vízzel. Ha felforr, dobd hozzá a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint tárkonyt.
A rizst főzd öt percig, majd ha kihűl, keverd a darált húshoz. Üss hozzá egy tojást, és ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal. Formázz a masszából kisebb gombócokat. Amikor a zöldségek félig puhák, rakd a gombócokat a levesbe, és főzz mindent puhára még körülbelül 15 perc alatt. Végül add a leveshez a mustárt és kevés ecetet. A tejfölben keverd csomómentesre a lisztet, öntsd a leveshez, ezzel sűrítsd az állagát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció