Ínycsiklandó erdélyi tárkonyos leves, amiből mindenki repetázik

Tejföllel az igazi

A zamatos erdélyi tárkonyos leves önmagában laktató főétel lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erdélyben nincs szilveszter józanító hatású csorba nélkül. Ez a pikáns, tárkonyos leves segít, ha fej- vagy gyomorfájás gyötör. Olyan gazdag, hogy már egy tányér eltelít. Minden zöldséget beletehetsz, amit otthon találsz.

Erdélyi tárkonyos leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 bögre zöldbab
  • 1 pohár tejföl
  • 1 húsleveskocka
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 mokkáskanál mustár
  • bors
  • ecet
  • tárkony

Húsgombóchoz

  • 30 dkg darált hús
  • 3 evőkanál rizs
  • 1 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt répát, a krumplit, a fehérrépát, a paprikát, majd öntsd fel vízzel. Ha felforr, dobd hozzá a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint tárkonyt.

A rizst főzd öt percig, majd ha kihűl, keverd a darált húshoz. Üss hozzá egy tojást, és ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal. Formázz a masszából kisebb gombócokat. Amikor a zöldségek félig puhák, rakd a gombócokat a levesbe, és főzz mindent puhára még körülbelül 15 perc alatt. Végül add a leveshez a mustárt és kevés ecetet. A tejfölben keverd csomómentesre a lisztet, öntsd a leveshez, ezzel sűrítsd az állagát.

15779173 374d93f1426547d22507dda047392647 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük