Isteni epres túrótorta!
Az epres túrótorta jó bizonyíték arra, hogy sütés nélkül is lehet nagyon finom édességet készíteni.
Az epres túrótorta mindig nyerő! Kard Éva receptje pedig az egyik legfinomabb, amit valaha kóstoltál. Addig próbáld ki, amíg még kapsz epret a piacon!
Epres túrótorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 db babapiskóta
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál hideg tej
- 50 dkg eper
- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 5 dl habtejszín
- 3 dl hideg víz
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 10 gramm porzselatin
Elkészítés:
A babapiskótát morzsold össze, add hozzá a forró vajat, és keverd el jó alaposan. Ezután kanalanként adagold hozzá a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta.
Bélelj ki egy 24 centis tortaformát sütőpapírral, és lapogasd el a tenyereddel a piskótás keveréket, hogy egyenletes legyen. Tedd legalább fél órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Ha kiveszed a hidegről, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és a papírral együtt helyezd vissza a tortaformába.
A pudingot két deci vízzel dolgozd simára, és állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd hűtsd ki egészen. A túrót a cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával keverd simára, és adagold hozzá a kihűlt pudingot is. 1 deciliter vizet forralj fel, vedd le a tűzről, és állandó keverés mellett add hozzá a porzselatint, dolgozd simára, utána hűtsd ki. Majd keverd a túrós-pudingos masszához.
A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a túrós keverékhez. Darabold fel az eper felét, majd keverd a krémhez. Ezt követően kanalazd az alapra a tölteléket, simítsd el a tetejét, pár órára tedd a hűtőbe.
Ha megdermedt, díszítsd a maradék eperszemekkel. Végül öntsd le az utasítás szerint elkészített tortazselével. Tedd vissza a hűtőbe, hogy a zselé is megdermedjen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció