Egyszerű és gyors epres-túrós kevert süti - Nem nagyon lehet elrontani
A túrónak köszönhetően ez az epres kevert süti másnap is finom friss lesz.
Ne gondolkozz tovább, mi legyen a következő epres süti, amit kipróbálsz! Csempészd a finom gyümölcsöt a túrós kevertbe. A csodás házi sütemény tortaformában elkészítve ünnepi lesz.
Pillanatok alatt összeállítod, és már mehet is a sütőbe. Ha igazán édesen szereted, több cukrot keverj hozzá. Tejszínhabbal, fagyival is kínálhatod.
Epres-túrós kevert
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg eper
- 17,5 dkg joghurt
- 3 tojás
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Elkészítés ideje: 40 perc
Az epret mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Öntsd hozzá az olajat és a joghurtot, majd rakd hozzá a villával átnyomkodott túrót. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd a masszát homogénre.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és szórd rá az epret. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróbával teszteld. Szúrj a tésztába egy hústűt, és ha üresen húzod ki, biztosan elkészült. Porcukorral megszórva kínáld.