Egyszerű és gyors epres-túrós kevert süti - Nem nagyon lehet elrontani

A túrónak köszönhetően ez az epres kevert süti másnap is finom friss lesz.

Epres-túrós süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne gondolkozz tovább, mi legyen a következő epres süti, amit kipróbálsz! Csempészd a finom gyümölcsöt a túrós kevertbe. A csodás házi sütemény tortaformában elkészítve ünnepi lesz.

Pillanatok alatt összeállítod, és már mehet is a sütőbe. Ha igazán édesen szereted, több cukrot keverj hozzá. Tejszínhabbal, fagyival is kínálhatod.

Epres-túrós kevert

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg eper
  • 17,5 dkg joghurt
  • 3 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Elkészítés ideje: 40 perc

Az epret mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Öntsd hozzá az olajat és a joghurtot, majd rakd hozzá a villával átnyomkodott túrót. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd a masszát homogénre.

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és szórd rá az epret. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróbával teszteld. Szúrj a tésztába egy hústűt, és ha üresen húzod ki, biztosan elkészült. Porcukorral megszórva kínáld.  

Ezt is szeretjük