Epres-tejszínes süti leveles tésztából
A franciák legendásan híres krémese
A látszat csal! A mutatós epres-tejszínes sütit egyszerű elkészíteni.

Epres-tejszínes süti leveles tésztából
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A párizsi cukrászdák egyik legmenőbb desszertje az ezerlevelű mille-feuille. Ha nincs fél óránál több időd, de van otthon leveles tésztád, remek választás ez az epres-tejszínes süti. A ropogós lapok között megbújó selymes krém és a sok gyümölcs mindenkit elcsábít. Bátran tégy egy próbát! 

Epres-tejszínes süti

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 30 dkg eper
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanl kristálycukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mosd meg alaposan, és vágd félbe. Keverd hozzá a citromlevet, a kristálycukrot, és tedd egy kicsit félre. Az előnyújtott leveles tésztát tekerd ki a papírból, majd szórd meg a porcukorral, és nyomkodd bele egy kicsit sodrófával. Figyelj, hogy közben lehetőleg ne nyújtsd nagyobbra a lapot. Vágd fel három egyforma széles csíkra, vagy szaggass belőle hat kört.

Emeld át a tésztát egy tepsire, takard le sütőpapírral, majd tégy rá egy másik tepsit. Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 10-15 perc alatt süsd aranybarnára a lapokat, és hűtsd ki teljesen. A tejszínt verd keményre, add hozzá a cukrot. Végül fogj hozzá a süti összeállításához. Tégy alulra egy tésztát, arra egy réteg krém kerül, majd a feldarabolt eper. Ezt ismételd meg, és a tetejét díszítsd gyümölccsel. 

Ezt is szeretjük