Hideg, krémes epres-tejfölös alagút
A sütés nélküli epres-tejfölös alagút egy újabb kötelezően kipróbálásra váró édesség.
Az epres-tejfölös alagút a maga egyszerűségével és fantasztikus ízével téged is levesz a lábadról. A sok sütés nélküli édesség közül ez az egyik legütősebb. Akár igazi partidesszert is lehet. Kard Éva receptjével már sokszor sikert aratott, te sem maradsz bókok nélkül.
Epres-tejfölös alagút
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg eper
- 15 dkg porcukor
- 8 db babapiskóta
- 5 dl tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejszín
- 1 citrom
- 12 g porzselatin
Elkészítés:
Az epret mosd meg, csepegtesd le. Néhány darabot tégy félre a díszítéshez, a többit pedig vágd apró darabokra. Rakd a tejfölhöz a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és dolgozd simára. A tejszínt melegítsd forráspontig, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a porzselatint. Addig keverd, míg teljesen feloldódik, és hűtsd langyosra. Öntsd a tejfölös elegyhez, és dolgozd alaposan össze. Végül tedd bele a feldarabolt epret, majd óvatosan, hogy a gyümölcs ne törjön, forgasd össze.
Egy kisebb formát bélelj ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon rajta, majd öntsd bele a tejfölös-epres keveréket. Rakd ki a tetejét a babapiskótával, és hajtsd rá a túllógó fóliát. Helyezd a hűtőbe néhány órára, de akár egy egész éjszakára is beteheted, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és fordítsd egy tálcára, hogy a babapiskóta kerüljön alulra. Végül díszítsd a félretett eperszemekkel, majd szeleted fel, és úgy kínáld.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept