Hűsítő, könnyű epres spárgasaláta - Ennél jobb vacsorád nem is lehetne
Nagyon egészséges, vízhajtó hatású, nem mellesleg nagyon finom.
A színes epres spárgasaláta tele van vitaminnal, viszont nagyon alacsony a kalóriatartalma. Így akár vacsorára is tökéletes választás. Készítheted zöld vagy fehér spárgából is. Ha a zöldséget jéghideg vízbe áztatod 10-15 percre, könnyebben meg tudod hámozni.
Epres spárgasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg fehér spárga
- 20 dkg ruccola
- 20 dkg eper
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál borecet
- só
- bors
Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, az alsó fás részt távolítsd el, és pucold meg éles késsel vagy krumplihámozóval, a rügyekhez ne nyúlj. Vágd kisebb darabokra, majd rakd forrásban lévő vízbe. Dobj hozzá sót, és főzd 10-12 percig, attól függően, hogy mennyire zsenge. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel. Az epret mosd meg, csumázd le, és vágd gerezdekre.
A rukkolát tedd egy tálba, add hozzá a spárgát és az epret. Keverd össze az olívaolajat, a borecetet, a sót és a borsot, majd öntsd a zöldségre, gyümölcsre. Forgasd össze, hogy mindenhova jusson. Tedd legalább fél órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Még több recept