Epres, rebarbarás kompót: narancslikőrrel megbolondítva a legfinomabb
Az eper édes és a rebarbara savanykás íze együtt tökéletes a kompótban is, jól behűtve kiváló desszert.

epres-rebarbaras-kompot-receptje
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Angliában klasszikus nyári édességnek számít az epres, rebarbarás kompót. Most már nálunk is könnyű hozzájutni az egészséges, különleges rebarbarához, így nincs akadálya, hogy kipróbáld. Résen kell lenni, mert nagyon hamar szétfő. Ha télre is eltennél a kompótból néhány adagot, akkor rakd dunsztba párnák, plédek közé egy-két napra. Kiváló önmagában, továbbá jól jön palacsintába, sütikhez is.

Epres, rebarbarás kompót

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 40 dkg rebarbara
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 db szegfűszeg
  • ízlés szerint narancslikőr
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbara külső héját távolítsd el éles késsel, és vágd fel kisebb, másfél centis darabokra. Az epret csumázd le, a nagyobb szemeket vágd ketté, és mosd meg a rebarbarával együtt. Rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliát, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Főzd körülbelül 10 percig, vigyázz, mert nagyon hamar szétfő. A vége felé bolondítsd meg narancslikőrrel. Hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe. 
A rebarbara és az eper az omlós pitébe is kitűnő. Már nem tart sokáig a szezon, így mielőbb készítsd el! 

Ezt is szeretjük