Epres, rebarbarás kompót: narancslikőrrel megbolondítva a legfinomabb
Az eper édes és a rebarbara savanykás íze együtt tökéletes a kompótban is, jól behűtve kiváló desszert.

- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »
- Pamela Anderson nőies frizuráját sok nő másolta le a ’90-es években: így készítheted el a laza kontyot »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
Angliában klasszikus nyári édességnek számít az epres, rebarbarás kompót. Most már nálunk is könnyű hozzájutni az egészséges, különleges rebarbarához, így nincs akadálya, hogy kipróbáld. Résen kell lenni, mert nagyon hamar szétfő. Ha télre is eltennél a kompótból néhány adagot, akkor rakd dunsztba párnák, plédek közé egy-két napra. Kiváló önmagában, továbbá jól jön palacsintába, sütikhez is.
Epres, rebarbarás kompót
Hozzávalók
- 30 dkg eper
- 40 dkg rebarbara
- 1 rúd fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 4 db szegfűszeg
- ízlés szerint narancslikőr
Elkészítés:
A rebarbara külső héját távolítsd el éles késsel, és vágd fel kisebb, másfél centis darabokra. Az epret csumázd le, a nagyobb szemeket vágd ketté, és mosd meg a rebarbarával együtt. Rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliát, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Főzd körülbelül 10 percig, vigyázz, mert nagyon hamar szétfő. A vége felé bolondítsd meg narancslikőrrel. Hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe.
A rebarbara és az eper az omlós pitébe is kitűnő. Már nem tart sokáig a szezon, így mielőbb készítsd el!
Még több recept