30 perces omlós epres muffin - Kezdődik a szezon, ez lesz a nagy kedvenc
Az epres muffin könnyen elkészíthető finomság, amely időhiányban is kielégíti édességvágyadat.
Sok helyen már magyar eper is kapható, így itt az ideje, hogy megsüsd belőle a legfinomabb tavaszi muffint. Az omlós, expressz sütivel mindig nagy sikerre számíthatsz.
Ha tálaláskor tejszínhabot vagy mascarponés krémet is kínálsz az epres muffinhoz, igazi kényeztető desszertet teszel az asztalra.
Epres muffin recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 18 dkg eper
- 12 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 30 perc
A cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a lágy vajat alaposan keverd össze, majd dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és finom mozdulatokkal forgasd a tojásos keverékhez. Végül rakd hozzá a megmosott, kicsumázott, darabokra vágott epret.
A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd háromnegyedig a tésztával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, tehát szúrj az egyik muffinba tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben rátapad a tészta, süsd tovább. Rácsra téve hagyd kihűlni a sütiket, tálaláskor még porcukorral is megszórhatod.