Tökéletesen hűsítő, epres-krémsajtos parfé: pillanatok alatt elkészül
Ha kipróbálnál valami újat a megszokott, krémes piskóta helyett, az epres-krémsajtos parféval nem lőhetsz mellé.

Tökéletesen hűsítő, epres-krémsajtos parfé: pillanatok alatt elkészül
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Mádai Vivien a Triumph idei fürdőruha kollekciójának arca: "Együtt tényleg erősebbek vagyunk!" (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A való életben szőke bombázó a Trónok harca sztárja: Sansa Starkként ilyen dögösnek még nem láthattuk »

Gátolja az öregedést, ha ezeket a pontokat stimulálod: a szép bőr titka a reflexzónákban van »

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A parfé a meleg napok nagy kedvence. Legnagyobb előnye amellett, hogy krémes és könnyű, hogy akár előző este vagy órákkal a vendégek érkezése előtt is elkészítheted. Ha szeretnéd, bolondítsd meg keserű kakaóporral, és díszítsd mentával!

Epres, krémsajtos parfé

Hozzávalók:

  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 9 dkg porcukor
  • 9 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 6 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom vagy lime
  • eper
Recept idők

Elkészítés:

A két és fél deci tejszínt keverd lágy habbá a porcukorral, majd add hozzá a maradék fél deci tejszínnel elkevert tejfölt, a natúr krémsajtot, a fél citrom levét és lereszelt héját. Tedd egy-két órára a masszát mélyhűtőbe, majd robotgéppel dolgozd össze úgy, hogy ne maradjanak benne jégkristályok. Törd morzsákra a kekszet, keverd össze a megolvadt vajjal, és nyomkodd a poharak aljára. Ezután kanalazd a krémet a tetejére, tedd hűtőbe további egy-két órára, és díszítsd eperrel.

 

Létezik egy másfajta elkészítési mód is: egy őzgerinc vagy mély, téglalap alakú forma alját és két végét béleld ki sütőpapírral, és rakd ki félbevágott eperszemekkel. Óvatosan kanalazd rá a krémet, és tedd fagyasztóba három-négy órára. Végül törd morzsákra a kekszet, keverd össze a megolvadt vajjal, és nyomkodd rá a krém tetejére. Tálalás előtt, mielőtt kiborítod, hagyd felengedni egy kicsit, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük