Tökéletesen hűsítő, epres-krémsajtos parfé: pillanatok alatt elkészül
Ha kipróbálnál valami újat a megszokott, krémes piskóta helyett, az epres-krémsajtos parféval nem lőhetsz mellé.

Tökéletesen hűsítő, epres-krémsajtos parfé: pillanatok alatt elkészül
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A parfé a meleg napok nagy kedvence. Legnagyobb előnye amellett, hogy krémes és könnyű, hogy akár előző este vagy órákkal a vendégek érkezése előtt is elkészítheted. Ha szeretnéd, bolondítsd meg keserű kakaóporral, és díszítsd mentával!

Epres, krémsajtos parfé

Hozzávalók:

  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 9 dkg porcukor
  • 9 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 6 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom vagy lime
  • eper
Recept idők

Elkészítés:

A két és fél deci tejszínt keverd lágy habbá a porcukorral, majd add hozzá a maradék fél deci tejszínnel elkevert tejfölt, a natúr krémsajtot, a fél citrom levét és lereszelt héját. Tedd egy-két órára a masszát mélyhűtőbe, majd robotgéppel dolgozd össze úgy, hogy ne maradjanak benne jégkristályok. Törd morzsákra a kekszet, keverd össze a megolvadt vajjal, és nyomkodd a poharak aljára. Ezután kanalazd a krémet a tetejére, tedd hűtőbe további egy-két órára, és díszítsd eperrel.

 

Létezik egy másfajta elkészítési mód is: egy őzgerinc vagy mély, téglalap alakú forma alját és két végét béleld ki sütőpapírral, és rakd ki félbevágott eperszemekkel. Óvatosan kanalazd rá a krémet, és tedd fagyasztóba három-négy órára. Végül törd morzsákra a kekszet, keverd össze a megolvadt vajjal, és nyomkodd rá a krém tetejére. Tálalás előtt, mielőtt kiborítod, hagyd felengedni egy kicsit, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük