
Nagyon könnyű gyümölcsös lepény leveles tésztából: eper és alma kerül a tetejére
A leveles tésztából készült epres-almás lepénnyel alig van munka, és nagyon finom.


Ezt a könnyű, epres-almás lepényt akár bármilyen más, tetszésed szerinti gyümölcsből elkészítheted. Az édes töltelékhez nagyon jól megy a mézes, krémsajtos alap. Jó minőségű, könnyen kezelhető sajtkrémet válassz hozzá.
Epres-almás lepény
Hozzávalók 6 szelethez
- 12.5 dkg krémsajt
- 10 dkg eper
- 3 evőkanál méz
- 1 nagy alma
- 1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
Az epret mosd meg alaposan, vágd le a leveleit, a gyümölcsöt karikázd fel. Az almát hámozd meg, a csutkáját vágd ki, és szeld vékony cikkekre. A krémsajtot dolgozd össze a mézzel. A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd ki, nyújtsd téglalap alakúra, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Oszd el rajta a krémsajtos keveréket úgy, hogy a széleit egy centire hagyd üresen, és soronként felváltva fedd be az eperrel és az almával. A szabadon hagyott széleket hajtsd fel, majd az egészet told 180 fokos sütőbe húsz percre. Ha már szépen megpirult a tészta, vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit hűlni, és csak utána szeleteld.
Hasonló elven akár sós ételt is készíthetsz: ebben a receptben krumpliszeletek sülnek a leveles tészta tetején.
- alma
- eper
- sütemény
- leveles tészta
- krémsajt
- gyümölcsös sütemény
- epres sütemény
- epres-almás lepény
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció