A régimódi elefántkönnycsepp, azaz a krémes, banános piskótatekercs receptje
Az elefántkönnycsepp hétköznapra, ünnepre is bevethető, mutatós finomság, amibe ezúttal mascarponés krém kerül.

- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »
- 49 évesek és vonzóbbak, mint valaha: a ’90-es évek két szupermodellje irtó szexi a közös fotókon (18+) »
- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Az elefántkönnycsepp nem más, mint lágy krémmel töltött, banánnal gazdagított piskótatekercs. A tésztába víz is kerül, így még könnyebb lesz vele bánni. Érdemes melegen feltekerni, mert így jobban megtartja a formáját. A mascarponés krém a tejszíntől még lágyabb, selymesebb lesz. Ha szeretnéd, még csokimázat is tehetsz rá.
Elefánkönnycsepp
Hozzávalók
- 10 evőkanál cukor
- 8 db tojás
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál sütőpor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 db banán
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá. Kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, majd rakd hozzá a tojások sárgáját és a vizet. Vegyítsd a kakaóport, a sütőport és a lisztet, majd részletekben forgasd a tojássárgás keverékhez.
Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Amikor elkészül, borítsd lisztezett konyharuhára, óvatosan húzd le a piskótáról a sütőpapírt, és konyharuha segítségével még melegen tekerd fel.
A krémhez a mascarponét keverd ki a cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A piskótát csavard le, kend meg a krémmel, helyezz rá két banánt, és óvatosan tekerd fel. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, és rögtön tálalás előtt szeleteld fel.
Ha szereted a piskótatekercseket, ezt se hagyd ki! Kicsit különlegesebb süteményt kapsz, ha a piskótába mogyorót, a töltelékbe pedig mogyoróvajat teszel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept