A régimódi elefántkönnycsepp, azaz a krémes, banános piskótatekercs receptje
Az elefántkönnycsepp hétköznapra, ünnepre is bevethető, mutatós finomság, amibe ezúttal mascarponés krém kerül.

elefantkonnycsepp
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elefántkönnycsepp nem más, mint lágy krémmel töltött, banánnal gazdagított piskótatekercs. A tésztába víz is kerül, így még könnyebb lesz vele bánni. Érdemes melegen feltekerni, mert így jobban megtartja a formáját. A mascarponés krém a tejszíntől még lágyabb, selymesebb lesz. Ha szeretnéd, még csokimázat is tehetsz rá. 

Elefánkönnycsepp

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál cukor
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 db banán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá. Kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, majd rakd hozzá a tojások sárgáját és a vizet. Vegyítsd a kakaóport, a sütőport és a lisztet, majd részletekben forgasd a tojássárgás keverékhez.
Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Amikor elkészül, borítsd lisztezett konyharuhára, óvatosan húzd le a piskótáról a sütőpapírt, és konyharuha segítségével még melegen tekerd fel. 

A krémhez a mascarponét keverd ki a cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A piskótát csavard le, kend meg a krémmel, helyezz rá két banánt, és óvatosan tekerd fel. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, és rögtön tálalás előtt szeleteld fel. 
Ha szereted a piskótatekercseket, ezt se hagyd ki! Kicsit különlegesebb süteményt kapsz, ha a piskótába mogyorót, a töltelékbe pedig mogyoróvajat teszel.

Ezt is szeretjük