Így lesz tökéletes az Ekler-fánk
Ünnepekre is kiváló sütemény
Az Ekler-fánk tejszínhabbal töltve, jó minőségű csokival megbolondítva igazi kényeztető desszert.

Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az Ekler-fánkot egy híres francia séf alkotta meg a 19. században, azóta az egész világon szívesen fogyasztják. Ne tartson vissza a sütéstől, hogy égetett tésztából készül. A desszertbe kerülő tejszínhabhoz ízlés szerint kávét vagy olvasztott csokit is keverhetsz, és gyümölccsel is feldobhatod. 

Ekler-fánk

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 8 cl víz
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 dl tejszín

A máz

  • 7 dkg étcsoki
  • 7 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá a vizet, a sót, és forrald fel. Utána tedd hozzá az átszitált, jó minőségű lisztet. Kis lángon, fakanállal folyamatosan kevergesd addig, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától. Hagyd hűlni, majd üsd hozzá a tojást, és habverővel keverd simára. Akkor az igazi, ha fényes a tészta.

Rakd a masszát csillagcsöves nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj belőle körülbelül 8 centi hosszú rudacskákat. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Ha kihűl, vágd ketté, és töltsd meg felvert tejszínhabbal. A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze a csokit és a vajat, majd a tűzről levéve keverd hozzá a cukrot. Gyorsan kend meg a mázzal a fánkok tetejét.

Ezt is szeretjük