Így lesz tökéletes az Ekler-fánk
Ünnepekre is kiváló sütemény
Az Ekler-fánk tejszínhabbal töltve, jó minőségű csokival megbolondítva igazi kényeztető desszert.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az Ekler-fánkot egy híres francia séf alkotta meg a 19. században, azóta az egész világon szívesen fogyasztják. Ne tartson vissza a sütéstől, hogy égetett tésztából készül. A desszertbe kerülő tejszínhabhoz ízlés szerint kávét vagy olvasztott csokit is keverhetsz, és gyümölccsel is feldobhatod. 

Ekler-fánk

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 8 cl víz
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 dl tejszín

A máz

  • 7 dkg étcsoki
  • 7 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá a vizet, a sót, és forrald fel. Utána tedd hozzá az átszitált, jó minőségű lisztet. Kis lángon, fakanállal folyamatosan kevergesd addig, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától. Hagyd hűlni, majd üsd hozzá a tojást, és habverővel keverd simára. Akkor az igazi, ha fényes a tészta.

Rakd a masszát csillagcsöves nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj belőle körülbelül 8 centi hosszú rudacskákat. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Ha kihűl, vágd ketté, és töltsd meg felvert tejszínhabbal. A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze a csokit és a vajat, majd a tűzről levéve keverd hozzá a cukrot. Gyorsan kend meg a mázzal a fánkok tetejét.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük