Egytepsis kolbászos zöldségek: roppanós spárga és újkrumpli is sül a szaftban
Ha egy tepsiben sütöd a kolbászt a friss zöldségekkel, a köret átveszi a szaft ízét, és fantasztikus lesz a végeredmény.
Mindig érdemes együtt sütni a húst a körettel. Az egytepsis kolbászos zöldségekkel alig van munka: csak szeletelj bele mindent egyetlen tepsibe, fűszerezd be őket, és mehetnek is a sütőbe. Hogy milyen zöldségeket használj, az ízléseden múlik, és azon, hogy minek van szezonja: ebbe a változatba kerül spárga és újkrumpli is, de mindig azt tegyél bele, amihez épp kedved van, és ami elérhető.
Egytepsis kolbászos zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg újkrumpli
- 30 dkg kelbimbó
- 4 pár sütni való kolbász
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag zöld spárga
- 1 zöldpaprika
- 1 pritamin paprika
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A kolbászokat karikázd fel, és egyengesd el egy tepsiben. Az újkrumplit ne kapargasd, csak mosd meg, vágd kettőbe, és tedd a kolbász mellé. Add hozzá a nagyobb darabokra vágott spárgát, a felkarikázott paprikákat és a félbe vagy negyedbe vágott kelbimbókat is.
Fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal, rozmaringgal, füstölt paprikával, és forgasd össze olívaolajjal. Fedd le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg minden zöldség megpuhul a keletkező szaftban.
A kolbász rengeteg ételt feldob: akár a káposztalevesbe is belekarikázhatod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept