Receptek és képek! Laktató egytálételek a családnak

Az egytálételek óriási előnye, hogy nem kell melléjük köret, önmagukban laktató fogások.

Dia

	Rizses hús	A menzákról jól ismert klasszikus, a bácskai rizses hús eléggé alulértékelt fogás, nyilván a közétkeztetés során szerzett tapasztalatok miatt, pedig igazán nagyszerű egytálétel ez, csak jól kell készíteni, kis odafigyeléssel igazán remek vacsora lehet.

Rizses hús

A menzákról jól ismert klasszikus, a bácskai rizses hús eléggé alulértékelt fogás, nyilván a közétkeztetés során szerzett tapasztalatok miatt, pedig igazán nagyszerű egytálétel ez, csak jól kell készíteni, kis odafigyeléssel igazán remek vacsora lehet.

Dia

	Brassói aprópecsenye	A fokhagymás, szaftos egytálétel, amit legkevésbé a névadó városában ismernek, igazi jolly joker a hazai gasztronómiában, az éttermek kreatívan alakítgatják annak függvényében, hogy épp mi maradt meg, ezért inkább jobban jársz, ha magadnak készíted el, megbízható alapanyagokból, az egész család örömére.

Brassói aprópecsenye

A fokhagymás, szaftos egytálétel, amit legkevésbé a névadó városában ismernek, igazi jolly joker a hazai gasztronómiában, az éttermek kreatívan alakítgatják annak függvényében, hogy épp mi maradt meg, ezért inkább jobban jársz, ha magadnak készíted el, megbízható alapanyagokból, az egész család örömére.

Dia

	Chilis bab	A Mexikóból importált egytálétel, melynek mára szinte az összes magyar háztartásban van egy változata: van, aki teljesen eltér az eredeti chili con carne receptjétől, van, aki azért a hazai viszonyokhoz mérten próbál igazodni az eredeti recepthez, de az a legjobb, ha a saját ízlésednek megfelelően készíted, fahéjjal vagy nélküle.

Chilis bab

A Mexikóból importált egytálétel, melynek mára szinte az összes magyar háztartásban van egy változata: van, aki teljesen eltér az eredeti chili con carne receptjétől, van, aki azért a hazai viszonyokhoz mérten próbál igazodni az eredeti recepthez, de az a legjobb, ha a saját ízlésednek megfelelően készíted, fahéjjal vagy nélküle.

Dia


                        	Csirkés rizottó
                        	Rizottót szinte bármivel készíthetsz, amihez épp kedved szottyan, zöldségekből, bármilyen húsból, egy a lényeg: a megfelelő rizs. Szerencsére ma már egyre több boltban kapható a megfelelő alapanyag, így könnyedén igazi rizottót varázsolhatsz az asztalra.

Csirkés rizottó

Rizottót szinte bármivel készíthetsz, amihez épp kedved szottyan, zöldségekből, bármilyen húsból, egy a lényeg: a megfelelő rizs. Szerencsére ma már egyre több boltban kapható a megfelelő alapanyag, így könnyedén igazi rizottót varázsolhatsz az asztalra.

Dia


                        	Paprikás krumpli
                        	A hó végén leggyakrabban előkerülő receptek egyike lehet a paprikás krumpli, ami laktató, egyszerű és fantasztikusan finom egytálétel. A bográcsozós szezon abszolút kedvence, hiszen akkor is sikerül, ha a szakácsok nem annyira koncentráltak a készítés közepette.

Paprikás krumpli

A hó végén leggyakrabban előkerülő receptek egyike lehet a paprikás krumpli, ami laktató, egyszerű és fantasztikusan finom egytálétel. A bográcsozós szezon abszolút kedvence, hiszen akkor is sikerül, ha a szakácsok nem annyira koncentráltak a készítés közepette.

Dia


                        	Pásztortarhonya
                        	A paprikás krumplihoz hasonlóan ez is egy egyszerű, de nagyszerű egytálétel, amit kezdő szakácsok is bátran kipróbálhatnak, szinte biztosan sikerül majd. Az semmiképp sem baj, ha jobb minőségű hozzávalókat válogatsz hozzá, és friss alapanyagokból készíted.

Pásztortarhonya

A paprikás krumplihoz hasonlóan ez is egy egyszerű, de nagyszerű egytálétel, amit kezdő szakácsok is bátran kipróbálhatnak, szinte biztosan sikerül majd. Az semmiképp sem baj, ha jobb minőségű hozzávalókat válogatsz hozzá, és friss alapanyagokból készíted.

Dia

	Rakott krumpli	Ahány ház, annyi rakott krumpli, tartja a mondás. És valóban: a három fő összetevőn, a krumplin, tejfölön és kolbászon kívül mindenki mást tesz hozzá, máshogy fűszerezi, és talán máshogy is süti. Ha még sosem készítetted, próbáld ki ezt a változatot!

Rakott krumpli

Ahány ház, annyi rakott krumpli, tartja a mondás. És valóban: a három fő összetevőn, a krumplin, tejfölön és kolbászon kívül mindenki mást tesz hozzá, máshogy fűszerezi, és talán máshogy is süti. Ha még sosem készítetted, próbáld ki ezt a változatot!

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: