Egyszerű, omlós gyümölcsös egyensúlytészta: alaprecept kevert sütikhez
Az egyensúlytészta minden kevert süti alapja, dobd fel kedvenc gyümölcseiddel!
Az egyensúlytészta rengeteg módon variálható, szinte minden gyümölccsel nagyon finom. Hasonlít a piskótára, de nem olyan kényes.
Ha megtanulod a helyes arányokat, onnantól nyert ügyed van. Úgy számolj, hogy egy közepes tojás súlya öt dekagramm. A liszt, a vaj és a cukor ennek az ötszöröse legyen.
Gyümölcsös egyensúlytészta
Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
- csipet só
Elkészítés ideje: 50 perc
A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, és rakd hozzá a vajat. Reszeld hozzá a citromhéjat, majd felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a tojáshabot.
Egyengesd a masszát zsírral kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. A meggyet magozd ki, mosd meg, és forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen le a tészta aljába. Szórd a massza tetejére, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd, ellenőrizd tűpróbával. Tehát szúrj a sütibe egy kést vagy hústűt, ha üresen húzod ki, nem ragad rá tészta, elkészült.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció