Egyedényes sajtos tészta, amiért egész Amerika rajong - Még egyszerűbb, mint eddig
Ha egyedényes sajtos tésztát készítesz, a makaróni nem vízben, hanem a krémes szószban fő roppanósra.

Egyedényes sajtos tészta, amiért egész Amerika rajong - Még egyszerűbb, mint eddig
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyű rászokni az egyedényes tésztákra, hisz amellett, hogy nagyon praktikusak, gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, és még ízletesek is. Arról nem beszélve, hogy szinte semmit sem kell utánuk mosogatni. Az egyedényes mac&cheese például fantasztikusan krémes lesz. Érdemes többféle sajttal megszórni a tésztát. A mennyiségen változtathatsz attól függően, hányan esztek belőle.

Egyedényes sajtos tészta recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg makaróni
  • 20 dkg sajt
  • 1 bögre tej
  • 0.5 bögre víz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat hevítsd fel egy serpenyőben vagy lábosban. Szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Ekkor öntsd fel a hideg tejjel, rakd hozzá a makarónit, a reszelt sajt felét, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, mustárral. Adj hozzá még fél bögre vizet, és fedő alatt főzd a tésztát körülbelül 10-12 percig.

Amikor a makaróni már fogkemény, szórd hozzá a maradék sajtot, és jól keverd össze. Ha elolvad, húzd le a tűzről. Amennyiben szeretnéd, hogy a sajt ropogós legyen, forró sütőben süsd még pár percig. Tálaláskor megszórhatod zöldfűszerekkel is.

Ezt is szeretjük