Egyedényes banános kevert süti: ha villámgyorsan ennél valami finomat
Az egyedényes banános sütivel gyorsabban végzel, mint ha leszaladnál a sarki cukrászdába egy szelet tortáért.
A bögrés, mikrós sütiben az a zseniális, hogy akkor sem kell lemondanod a házi készítésű édességekről, ha egyedül élsz, esetleg a családod többi tagja nem édesszájú. Jól jön akkor is, ha nincs kedved, időd órákat várni, amíg elkészül a sütemény. Ennek a banános kevert sütinek a hozzávalói egy személyre szólnak, és tíz percen belül készen is leszel vele.
Egyedényes banános kevert süti
Hozzávalók
- 5 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 db banán
- 1 evőkanál tej
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A banánt szeleteld fel, és villával törd össze. A vajat mérd ki, tedd bögrébe, és olvaszd fel a mikróban. Keverd el benne a tojást és a tejet, add hozzá a banánt, majd a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a kétféle cukrot és a sót. Dolgozd össze a keveréket. Akkor jó, ha a massza egynemű.
A sütit a legmagasabb hőfokon melegítsd a mikróban másfél percig, vagy amíg szépen fel nem jön. Ekkor szúrj bele egy villát, ellenőrizd, mennyire sült át, és ennek függvényében melegítsd további fél-egy percig. Ha már nem ragad tészta a villára, kiveheted a mikróból. Tálaláskor is tehetsz rá banánt, és csorgathatsz rá mézet.
A banán palacsintába is tökéletes, a tészta még puhább lesz tőle.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció