Egyadagos csokis, szedres süti: akár a mikróban is megsütheted
Az édes, kakaós tésztát a csokidarabok és a savanykás szeder még ellenállhatatlanabbá teszik.
Ha villámgyorsan szeretnél édességet készíteni, vagy csupán egy adag desszertet sütnél, a bögrés-mikrós édességnél jobbat aligha találsz. Ez a tészta puha, nem száraz, villámgyorsan átsül, és a kakaós alapreceptet kedvedre variálhatod. Csokival és szederrel még izgalmasabb. Akár a bögréből is kikanalazhatod, és kedvedre díszítheted.
Egyadagos csokis, szedres süti
Hozzávalók
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál szeder
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál étcsoki
- 1 mokkáskanál sütőpor
Elkészítés:
A száraz anyagokat, tehát a lisztet, a sütőport, a kakaót, a cukrot keverd össze, majd add hozzá a tojást, csorgasd hozzá az olajat és a tejet. Dolgozd simára a masszát, rakd bele a kis darabokra tördelt étcsokit. Öntsd egy nagyobb vagy két kisebb bögrébe vagy tálba, és tedd bele a szedret.
Mikrózd a legmagasabb fokozaton 2,5-3 percig, majd végezz tűpróbát. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a mikróból. Ellenkező esetben süsd még egy kicsit. Tálaláskor megszórhatod porcukorral is, de kínálhatod fagyival vagy akár tejszínhabbal is.
A brownie-t sem sokkal bonyolultabb elkészíteni, gyors, egyszerű és ellenállhatatlan.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció