Omlós, szaftos sertéstarja hagymás pácban, egészben sütve: a köret is elkészül mellette

Az egészben sült sertéstarja fejedelmi ebéd kevés munkával. A hagymás pác még csábítóbbá teszi.

egeszben-sult-tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tarja remek választás, ha egészben sült húst ennél, ráadásul jó kiadós is. A benne lévő zsír megóvja a sütés közbeni kiszáradástól. A húst bepácolhatod a sütés előtti este, hogy még jobban átjárják a kitűnő ízek. A sült másnap, hidegen is isteni, és szépen tudod szeletelni. Rakj mellé zöldségeket, és akkor a hússütéssel a köretkészítést is letudod. Akár rózsaborsot is használhatsz a páchoz. 

Egészben sült tarja

Hozzávalók

  • 1.5 kg tarja
  • 1 ág rozmaring
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kömény
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 dl olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, alaposan sózd be. Az olajat keverd össze borssal, köménnyel, rozmaringgal, zúzott fokhagymával és aprított vöröshagymával, majd kend be vele jól a tarját. 

A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd nagyjából azonos darabokra. Rakd a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, és rendezd köré a cukkinit, a póréhagymát, a répát, a petrezselymet. Locsold meg a maradék páclével, és önts a tarja alá kevés vizet. Fedd le fóliával, és 160 fokon süsd körülbelül két órát. Közben többször locsolgasd és forgasd a húst. Amikor a tarja már puha, vedd le a fóliát, és magasabb hőfokon pirítsd meg. Pihentesd 15-20 percig, mielőtt felszeleteled. 
Ha szereted a sülteket, a cigánypecsenye sok fokhagymával is jó ötlet lehet ebédre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük