Omlós, szaftos sertéstarja hagymás pácban, egészben sütve: a köret is elkészül mellette
Az egészben sült sertéstarja fejedelmi ebéd kevés munkával. A hagymás pác még csábítóbbá teszi.

egeszben-sult-tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tarja remek választás, ha egészben sült húst ennél, ráadásul jó kiadós is. A benne lévő zsír megóvja a sütés közbeni kiszáradástól. A húst bepácolhatod a sütés előtti este, hogy még jobban átjárják a kitűnő ízek. A sült másnap, hidegen is isteni, és szépen tudod szeletelni. Rakj mellé zöldségeket, és akkor a hússütéssel a köretkészítést is letudod. Akár rózsaborsot is használhatsz a páchoz. 

Egészben sült tarja

Hozzávalók:

  • 1.5 kg tarja
  • 1 ág rozmaring
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kömény
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 dl olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, alaposan sózd be. Az olajat keverd össze borssal, köménnyel, rozmaringgal, zúzott fokhagymával és aprított vöröshagymával, majd kend be vele jól a tarját. 

A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd nagyjából azonos darabokra. Rakd a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, és rendezd köré a cukkinit, a póréhagymát, a répát, a petrezselymet. Locsold meg a maradék páclével, és önts a tarja alá kevés vizet. Fedd le fóliával, és 160 fokon süsd körülbelül két órát. Közben többször locsolgasd és forgasd a húst. Amikor a tarja már puha, vedd le a fóliát, és magasabb hőfokon pirítsd meg. Pihentesd 15-20 percig, mielőtt felszeleteled. 
Ha szereted a sülteket, a cigánypecsenye sok fokhagymával is jó ötlet lehet ebédre.

Ezt is szeretjük