Egészben sült csirke baconbe tekerve: vele sülnek a zöldségek is
Ha baconbe tekerve sütöd az egész csirkét, a szokásosnál is omlósabb, szaftosabb lesz.


- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A sült csirke nem véletlenül népszerű főfogás: kevés munkával isteni lesz a végeredmény. Próbáld ki baconbe tekerve is, a szalonna isteni ízt ad neki, és attól sem kell tartanod, hogy a hús kiszárad a sütőben! A sózással ezúttal légy óvatos, mert a bacon is sós! Érdemes a zöldségeket is a csirkével együtt megsütni a tepsiben, mert az ízük jobb lesz, a munkád pedig kevesebb.
Egészben sült csirke baconben
Hozzávalók:
A húshoz
- 1 db csirke
- 8 szelet bacon
- 2 teáskanál vaj
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
A körethez
- 3 db krumpli
- 1 fej brokkoli
- 10 dkg koktélparadicsom
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, és dörzsöld be a puha vajjal, majd fűszerezd sóval, borssal és kakukkfűvel. Fektesd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, tekerd körbe baconnel, és önts alá vizet. A zöldségeket tisztítsd meg, a brokkolit szedd rózsákra, a krumplit vágd kisebb darabokra, a paradicsomokat is felezheted. Öntsd le a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal elkevert olívaolajjal.
Takard le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 75 percig, majd amikor már minden puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg 10-15 perc alatt. Sütés közben locsolgasd a húst és a zöldségeket, és óvatosan forgasd át. Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!
Még több recept